Maureen OŽBrien: Som fjärilen och ljuset (W & W 1994)
(Deadly Reflection. 1993)

Jenitha (Jen) Wren lever ensam och drömmer om att träffa Den Rätte. Genom vännerna, äkta paret James och Margot, träffar Jenitha Thomas.

Thomas är alldeles förkrossad. Hans hustru har nyligen lämnat honom, utan ett ord till avsked. James och Margot tycker synd om Thomas och han såväl som Jen bjuds hem till paret på regelbundna middagar. Sakta börjar Thomas ta sig igenom sorgearbetet och börjar så umgås allt mera med Jen. Och hon å sin sida börjar se en antydan till Den Rätte i Thomas.

Snart är de båda ett par och lyckan spirar - eller? Varför kan ingen hitta Thomas försvunna fru? Polisen rotar i försvinnandet och somligt antyder att Thomas bragt hustrun om livet och gömt henne. En bit in i det nya förhållandet börjar Thomas bete sig allt konstigare och när så paret reser till Danmark för att träffa Thomas familj är han som en helt annan man och absolut inte Den Rätte för Jen.

Det är möjligt att detta låter spännande men det är det absolut inte. Fullständigt ointressant, inget spännande alls, bara segt och trist. Undvik till varje pris. Det enda positiva är väl att kan en sådan här bok ges ut på ett stort förlag kan vem som helst "lyckas" som författare. 295 sidor.