Lisa Gardner: De överlevande (Richters 2004)
(The Survivors Club. 2002)

Jillian, Meg och Carol har överlevt College Hill-skändarens överfall och skapat en egen liten klubb för att kunna gå vidare med sina liv. Trots skillnader i ålder och bakgrund har de hemskheter de utsatts för fört dem samman, skapat en stark vänskap. Nu drar det ihop sig till rättegång. Våldtäktsmannen Eddie Como är infångad och skall snart dömas till ett långt fängelsestraff. Trots mannens nekande är bevisen mot honom riktigt starka.

Så blir Eddie skjuten, mördad innan rättegången hinner ta sin början. Misstankarna riktas mot kvinnorna i klubben och deras anhöriga. Kanske har de lejt någon att ta livet av mannen...

Det är då College Hill-skändaren slår till igen. Eddie Como må vara död men ett nytt överfall bär återigen hans signatur. Kanske var det trots allt inte Eddie som var förövaren, eller?

381 hyggligt lättlästa och måttligt spännande sidor.
Lisa Gardner: Dödens timma (Richters 2004)
(The Killing Hour. 2003)

1998. Två kompisar, två unga studentskor försvinner och hittas senare döda.

1999. Två unga tjejer försvinner efter ett besök på en bar och påträffas efter en tid döda på olika håll.

2000. Det hela upprepas igen fast nu två gånger om. Någon okänd kidnappar unga kvinnor i par om två, håller dem fångna, dödar dem och placerar ut dem på vitt skilda platser. Det ena liket verkar peka mot platsen där den andra kan hittas. Tyvärr lyckas man inte alltid finna alla försvunna...

Specialagent McCormack hemsöks av fallen. Ingen har följt den här missdådarens aktiviteter som han, ingen söker så hårt som han efter mördaren. Långt ifrån alla tror att McCormack är på rätt spår, om denne ens har något.

Så hittas en kvinna död inne på FBI:s utbildningsområde och den färska unga agenten Kimberly engagerar sig i fallet. Ja, tillsammans med McCormack söker de en riktig galning för naturligtvis finns fler unga kvinnor kidnappade... Allt blir en kamp mot klockan. Dödens timma är en riktigt spännande berättelse, visserligen en gnutta förutsägbar men även med en del överraskningar. En riktigt stark betygstrea för de här 364 sidorna, eller varför inte en schysst 4?
Lisa Gardner: Ensam i mörkret (Damm Förlag 2006)
(Alone. 2005)

Bobby Dodge är prickskytt hos Bostonpolisen och nu är han kallad till ett gisslandrama. En beväpnad man håller hustru och son gisslan. Skott har avlossats i bostaden. Bobby följer händelserna genom kikarsiktet, fattar ett blixtsnabbt beslut när han ser bråket eskalera och den pistolbeväpnade mannens min. Bobby trycker av och dödar den unge rike mannen Jimmy Gagnon, en högt uppsatt domares son!

Resten av de 352 sidorna blir till stora delar en plåga, ett riktigt helvete för både Bobby och den räddade kvinnan, Jimmys hustru. Trots att han följt regelverket och tvingats agera på en bråkdels sekund börjar folk hävda att Bobby begått mord, att han och kvinnan varit i maskopi och planerat detta. Domaren skyr inga medel för att sätta dit Bobby och jobbar hårt för att ta vårdnaden om sitt barnbarn från pojkens mor.

Jimmys hustru är vacker som en dag och att hon sagt och gjort vissa saker verkar inte underlätta situationen. Sonen Nathan har varit sjuklig stora delar av sitt liv, elaka tungor påstår att det är mamman som ligger bakom detta. Ja, det finns inget annat att göra för Bobby och Catherine än att kämpa allt de kan för att försöka finna och bevisa sanningen, både om pojkens sjukdom, Jimmys våldsamhet och domarens intriger... Lättläst och rätt spännande.