Lars Klinting: Castor snickrar (Alfabeta 1995)
Castor är en bäver som älskar att vara i sin verkstad. Fast där är det stökigt, han är inte så bra på att hålla ordning på sina saker. Vilken tur att Castor är duktig på att snickra när han nu fått en sådan bra idé! Han plockar fram sina verktyg och sätter i gång…

En bra story, fina teckningar och pedagogiskt beskrivet hur man använder olika verktyg för att snickra samman en… ja, vad det nu skall bli för något som Castor behöver…

31 sidor trevlig saga inkl. 2 sidor med detaljerad ritning till just en sådan sak som Castor precis satt ihop.
Lars Klinting: Castor syr (Alfabeta 1996)
Castors förkläde är gammalt och slitet, han måste sy ett nytt. Vår huvudperson, bävern, letar fram olika tyger och väljer ett han gillar. Sedan tvättar han det, stryker och sätter i gång med att göra ett mönster. Därefter är det dags att klippa och sy.

Efter 32 sidor är det nya förklädet klart, tjusigt och välsittande. Då har läsaren fått lära sig varför tyget bör tvättas först innan man börjar sy ihop det och varför man kan sitta och tråckla med nål och tråd. Ja, boken bjuder på en informativ berättelse med tjusiga illustrationer. Här kommer både sytips och ett mönster till just ett förkläde om du skulle vilja skapa ett eget.
Lars Klinting: Castor bakar (Alfabeta 1996)
Castor fyller år och lillbävern Frippe kommer på besök för att gratulera. Castor har dock inget att bjuda på så vännerna sätter i gång med att baka en kaka.

Vi får bekanta oss med Castors kök, hans bakredskap och olika ingredienser. De smörjer, vispar och provsmakar. Det skall diskas och dukas till kalas.

Castor bakar är en lättläst, mysig och pedagogiskt upplagd berättelse om att baka en sockerkaka. Tydliga illustrationer på passande ingredienser och redskap som behövs och hur de används fyller de 32 sidorna. Sist kommer även Castors eget recept på en god klassisk sockerkaka.
Lars Klinting: Castor odlar (Alfabeta 1997)
Bävern Castor har en blomma i fönstret som har vissnat. Nu skall Castor och kamraten Frippe odla bönor där i stället. De läser trädgårdsböcker och plockar fram krukor, jord och redskap och så planterar de torkade vita bönor. De växer och blir till så många nya bönor att det räcker till en liten festmåltid.

Efter 32 sidor har vi fått uppleva en annorlunda saga med fina illustrationer i vilken vi också fått ta del av Castors bästa odlingstips så att läsaren själv skall kunna odla bönor… Kul!
Lars Klinting: Castors punka (Alfabeta 2004)
Castor och Frippe sätter på sig hjälmarna och skall cykla iväg på en picknick. De kommer tyvärr inte så långt för Frippe får punktering. Det sitter en spik i däcket.

Vännerna måste gå hem igen och laga det trasiga däcket. På 32 sidor får läsaren bekanta sig med exakt hur det går till att laga en punktering på en cykel, vilka saker som behövs och hur de används.

Punkteringar är sällan kul men nog är detta en bra och mycket informativ saga, tydligt och trevligt illustrerad.