Douglas Kennedy: Den gåtfulle fotografen (Forum 1999)
(The Big Picture. 1997)

Trots pengar, arbete på advokatfirma, fru, barn och villa i flott område vantrivs Ben Bradford med sin tillvaro. I själv verket är det spänt bakom fasaden. Jobbet är trist, hustrun är otrogen och vill skiljas och egentligen skulle Ben vilja lämna allt bakom sig och ge sig ut på äventyr med sina kameror och leva för dagen som fotograf.

En dag har Ben bara fått nog och tar kontakt med hustruns älskare. Det mötet får ödesdigra konsekvenser och Ben plockar ut en massa kontanter från bankboken och flyr. Fast i ett nät av lögner och bedrägerier håller han sig undan sin fru och sina barn, låtsas vara någon annan och börjar fotografera åt en tidning. Men tiden går och hur länge kan han hålla sig undan?

På vift i USA möter han nya människor och han förställer sig, försöker dölja sitt förflutna. Men hur lätt är det? Och vad är det för en man som överger sina älskade barn? Ben Bradford blir som fotograf under annat namn en berömdhet och en vacker dag gräver folk extra djupt för att ta reda på varför han beter sig så mystiskt. Och med en käresta vid sin sida är det inte sin hustru han ser på sin första riktigt stora utställning?

Det här var sannerligen en annorlunda bok. Tydligen det stora genombrottet för författaren och det kan man förstå. Det är en bra bok. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan bete sig som Ben Bradford, jag får det inte riktigt att gå ihop, trovärdigheten får sig en törn, men i alla fall. En gripande historia. Några tårar föll allt. 379 sidor.