Mons Kallentoft och Anna Karolina: Falco (Bookmark 2018)
En ung flicka utför ett terrordåd i Stockholms tunnelbana, en polis försvinner och hittas snart brutalt mördad. Den mördade polisen var kontaktperson till en infiltratör som nästlat sig in i Bogan Ravis knarknätverk, nu kräver den okände infiltratören att Zack Herry skall ta över som ny kontakt.

Zack kan inte skaka av sig tankarna på att tjejen i tunnelbanan haft siktet inställt på honom själv och samtidigt rapporterar Zacks kollega Deniz att någon verkar förfölja henne också. Zack accepterar uppdraget som kontaktperson för den mycket hemlige mullvaden som av någon anledning inte vågar träffas och försöker lite frustrerat balansera allt polisarbete med privatlivet och den allt hetare relationen med den underbara Indha som plötsligt dykt upp i hans liv.

När den okände infiltratören verkar sluta höra av sig skickar Zack in bäste polaren Abdula att agera intresserad samarbetspartner till Bogan Ravi. Zack skaffar fram en massa miljoner som Abdulas inträdesbiljett och ja, det hela slutar absolut inte bra.

Ja, polisoperationer går snett, flera poliser mördas och den misstänkt skyldiges ansikte som snart pryder tidningsomslagen är Zacks. Han flyr för livet och gömmer sig. Enda vägen att bevisa sig vara oskyldig till i princip allt blir såklart att själv försöka sätta skurkarna bakom lås och bom. Det blir inte lätt.

Herkulesseriens femte del är 361 nya sidor i ett rasande högt tempo. Det är våldsamt och blodigt, hemskt och hemskt tragiskt. Igen. Kanske inte den bästa boken i serien men ändå riktigt bra, en stark betygstrea allra minst! Den här serien är i mitt tycke så mycket bättre än den om Linköpingspolisen Malin Fors. Ge mig mer om Zack och Deniz och Abdula, Hebe och Olympia och de andra! Vart skall det här sluta?
Mons Kallentoft & Anna Karolina: Albino (Bookmark 2019)
Polisen Zack Herry ligger med sin syster och sen kallas han till en brottsplats där man hittar en död man. Mannen är albino, saknar ena armen och har fått stumpen badad i syra.

Lite senare är det fotomodellen Glory som försvinner. Hon är också albino. Det visar sig finnas efterfrågan på så kallad vit medicin, mjöl från albinopersoners krossade benknotor... Jakten på Glory blir en kamp mot klockan...

Tyvärr kommer jakten av sig när polisen Zack är nästa person att kidnappas, men han är knappast albino...

Medicinsk forskning och incestuösa förhållanden i fokus. Den där härliga natten tillsammans för bror och syster kommer att få konsekvenser, somliga av dem får säkert vänta till en kommande bok i serien... Zacks bästa vän, Abdula, tvingas gå undercover, låter sig låsas in i fängelset bland alla möjliga galningar för att om möjligt komma shamanen Ringo Imamu inpå livet. Denne vet säkert något om vart Zack tagit vägen. Eller?

Fängelsetillvaron blir bokens mest spännande inslag. Vad som skall hända med Zack och hans privatliv, och relationen till bror, syster och mor är också en intressant bit i sagan. I övrigt är Albino inte så mycket en bok om Zack som om personerna i hans närhet. Helt okej, rentav bra, men samtidigt tyvärr inte riktigt i klass med flera av de föregående berättelserna vad gäller spänning. 330 sidor.