Geoff Johns & David Finch: Forever Evil (DC Comics 2014)
Wow, här kommer den, den story jag saknat så mycket när jag just plöjt igenom flera samlingsvolymer med Justice League-serier. Volym 4 av Justice League-serier avslutas med att The Crime Syndicate gör entré för att ta över Jorden, i volym 5 saknas hjältarna helt, de är infångade och måste räddas. När volym 6 startar har Lex Luthor nyss räddat Justice League och hela världen!

Men här har vi alltså Forever Evil, sagan som berättar hur Luthor samlade andra skurkar till ett gäng som skulle revoltera mot det brottssyndikat som kommit från en alternativ jordplanet (Earth-3) för att ta över vår!

När Superman inte verkar komma för att rädda dagen kliver alltså Luthor fram. Han väcker liv i sin Superman-klon Bizarro och tillsammans med Captain Cold, Black Manta, Black Adam och Sinestro skall de bekämpa andra skurkar.

På de här drygt 200 sidorna kryllar det av skurkar och hjältar. Action från början till slut. Kul med ett gäng skurkar på det godas sida, kul också att få stifta lite närmare bekantskap med figurer som jag inte är så där värst bekant med. Här finns många coola karaktärer.

Finch illustrerar den här berättelsen bra, men jag hade såklart sett att det gjorts ännu bättre, att någon av mina absoluta favoriter hållit i pennan. Nu blir det ändå högsta betyg, men det är främst för en makalöst annorlunda, händelserik och spännande story.

207 sidor äventyr + 26 sidor omslag och skisser, omfattar Forever Evil #1-7 från 2013-2014.