Paul Jenkins & Ron Garney: Hulk – Dogs of War (Marvel 2018)
Den här samlingen är som Hulk, stor, tung och grön. Och lite dum också kanske.

Jenkins må stå först som manusförfattare men här finns ytterligare åtta skribenter. Garney är förstanamn som illustratör men 13 andra män bidrar också, så detta spretar väldigt, samtidigt som egentligen det mesta är sig likt.

Forskaren Bruce Banner lider av att förvandlas till Hulk. Militären och diverse hemliga sällskap jagar ständigt den gröne giganten och pepprar honom i vanlig ordning med till synes helt verkningslösa vapen. Byggnader krossas till smulor, stridsvagnar flyger genom luften och helikoptrar faller mot marken... Så långt bekant och lite uttjatat kan jag tycka.

Det nya är att stackars Bruce drabbats av den hemska sjukdomen ALS. Hans vanliga kropp håller på att lägga av men frågan är om alla Hulks han har i sig tänker acceptera det!?

Dr. Strange, Leonard Samson, Mr Fantastic, ja till och med superskurken The Leader försöker faktiskt vara med och bota honom.

I ett annat äventyr slåss Hulk mot Avengers, i det efterföljande är det den gråa Hulken, Joe Fixit, som möter rymdvarelser, bara för att i sagan efter det vara involverad i maffiauppgörelser i Chicago. Den här samlingen äventyr är som bäst rätt bleka...

Mer spänning, action, våld blir det i ett tufft möte mellan Hulk och gammamonstret Abomination.

Slagsmål men ett relativt kort sådant blir det när Hulk gör processen kort med Killer Shrike på ett nöjesfält.

I nästa berättelse drömmer Bruce Banner att han är gift med sin älskade Betty, de lever som en vanlig familj med barn.

Hulk och Thor slåss länge, i både vår värld och i nån annan dimension innan nästa saga tar oss till landet Wakanda där Hulk och en liten tjej räddar rysk ubåtspersonal och mest får skit för det!

Sentry och Hulk har visst samarbetat. Vi får ett sådant möte beskrivet för oss, bara för att se det ganska abrupt sluta med hänvisning till en fortsättning i ett tidningsnummer som inte inkluderas i denna Hulkseriesamling. Så meningslöst att ha med det äventyret här kan jag tycka, och vilket snopet slut!

Allra sist och avslutningsvis fler trista serier, ett par som handlar om präktiga amerikanska soldater som lyder order och till varje pris måste fortsätta jaga Hulk, även om det i princip bara kommer att resultera i fler skadade och döda personer...

Avslutningsvis, än en gång stackars Bruce Banner som vill dö för att både förskona sig själv och hela världen från monstret Hulk. Han får till och med hjälp att iscensätta sitt avsked från denna planet men naturligtvis kommer Hulk tillbaka...

Jag har inget emot Hulk men visst finns det betydligt bättre samlingar än den här. Jag bjussar på en svag betygstrea för helheten.

830 sidor där de sista utgör skisser och några ord från diverse kreatörer. Serierna hämtade från Incredible Hulk #12-33, Annual 2000-2001, Sentry/Hulk #1, Hulk #1/2, Hulk Smash #1-2, Startling Stories: Banner #1-4.