Carl Hiaasen: Striptease (Bonnier Alba 1994)
(Striptease. 1993)

362 sidor om en strippas vedermödor, om hennes kamp om att få tillbaka vårdnaden om sin dotter efter att ha skaffat barn med en riktig galning. Om hennes liv som dansare inför sviniga män på den hårt konkurrensutsatta klubben, om samvaron med utkastaren Shad och stripporna Urbana, Stora och Lilla Monique med flera.

Men framförallt kommer detta att handla om att Paul och hans kamrater kommer till strippklubben under en svensexa och att Paul tar sig upp på scen och är för nära vår huvudperson Erin. Då plötsligt dyker en annan man upp, en gråhårig herre, som börjar puckla på Paul med en flaska. Paul måste uppsöka sjukhus och den äldre mannen släpas bort av en beväpnad man i sitt sällskap. Och någonstans har bilder tagits på spektaklet, bilder som kan användas för utpressning. Paul må vara en harmlös börsmäklare men den äldre galne mannen visar sig vara en känd politiker, en man som nu plötsligt helt kärat ned sig något enormt i Erin och ser sig som hennes räddare och välgörare.

Folket som jobbar närmast kongressmannen vill så här i viktiga valtider förstås inte se David Dilbeck inblandad i några skandaler, vara part i ett misshandelsmål eller ha blivit sedd på strippklubb… Naturligtvis kan man för pengar kontraktera en man som skall lösa dylika problem med utpressare och andra vittnen...

Striptease är en lättläst och småspännande skröna på 362 sidor. Lagom spännande, lite knasig och utan tvekan händelserik. Därtill filmad med Demi Moore i huvudrollen.