A.S.A. Harrison: Hustrun (Massolit Förlag 2014)
(The Silent Wife. 2012)

Hon kör på honom. Han bjuder ut henne. De blir ett par. Nu mer än 20 år senare är de fortfarande tillsammans. Jodi och Todd trivs med varandra, deras relation är stabil, trygg, bekväm. De är skickliga på sina jobb, Jodi är psykoterapeut, Todd egenföretagare i byggbranschen. De har pengar och tjusig bostad.

Men de har aldrig fått barn och kärlekslivet saknar väl den där riktiga passionen. Jodi har valt att bortse från mannens otaliga affärer med andra kvinnor. Visst vet hon vad det är frågan om när Todd plötsligt måste resa bort, stanna borta över natten etc. men som sagt, han kommer alltid tillbaka, de vet var de har varandra och det känns bra!

Nu har dock Todd tagit ut svängarna rejält. Snart 50 år gammal med fast sällskap, pengar och Porsche har han kärat ned sig i bästa kompisens dotter. Det hela har pågått en tid nu, ett hemligt förhållande. Hon är väl knappt 20 år fyllda, går fortfarande i skolan men väntar nu hans barn! Och det hela kan knappast hållas hemligt längre…

Todd planerar att lämna Jodi för den mycket yngre skönheten som skall bli mor till hans förstfödda arvinge. Naivt tror han att kompisen Dean inte har något emot detta… Rätt naiv är även Jodi som kallt räknar med att Todd snart kommer tillbaka till henne…

Todd blir snart hunsad av den blivande unga bruden/mamman och sitter minst sagt i skiten. Allt skall dessutom snart bli mycket värre för alla inblandade. Berättelsen tuffar på rätt stillsamt men storyn är lättläst och lagom intressant. Snart knackar polisen på dörren… Ja, hur skall det här gå? 296 sidor.