Gwen Hunter: Felaktig diagnos (Harlequin Bestseller 2004)
(Delayed Diagnosis. 2001)

Unga Rhea Lynch jobbar som akutläkare och har varit på semester. När hon kommer tillbaka är hennes bästa vän Marissa nära döden. Oförmögen att kommunicera med omgivningen ligger hon i sängen, utslagen av en massiv hjärnblödning. Men den diagnosen är något Rhea inte kan tro på. Marissas fall är för speciellt. Så Rhea vill finna ut den verkliga förklaringen bakom Marissas tillstånd och påbörjar sin egen utredning.

Snart kommer fler patienter till sjukhuset med liknande symtom. Det visar sig att Marissa och de nya patienterna alla blivit brutalt och grymt tystade. Lobotomerade. För att inte avslöja vad? Vem ligger bakom dessa omänskliga överfall och vem kan Rhea lita på?

349 sidor spänning och dramatik i sjukhusmiljö. Måttligt spännande hela vägen med en viss stegring under avslutningen. Det pendlar mellan svag och medelstark trea i betyg. Någon överraskning bjuds det väl på också, och Rhea Lynch är snart tillbaka i fler sjukhusthrillers.
Gwen Hunter: Farlig ordination (Harlequin Bestseller 2005)
(Prescribed Danger. 2002)

Gwen Hunter sätter upp tempot riktigt högt från början. Det blir fullt upp för akutläkare Rhea Lynch. Ett tidigare kidnappat par som flytt från sina tillfångatagare kommer till sjukhuset. De är rejält nedkylda efter att ha legat lång tid i kallt vatten. Kvinnan är gravid, båda är torterade. Paret mister barnet och Rhea och hennes kollegor kan inte göra något för att rädda ens föräldrarnas liv! De bär på en infektion där en okänd bakterie snabbt bryter ned deras kroppar.

Fler och fler patienter dyker upp på sjukhuset med besvärlig hosta, en hosta som snart tar deras liv när den okända bakterien visar sig resistent mot antibiotika. Staden hålls i ett järngrepp. En dödlig epidemi härjar fritt. Dr Rhea Lynch försöker förgäves rädda liv samtidigt som hon funderar kring vad det är för hemskt som smittar...

Så här långt är det riktigt spännande, men så spär Hunter på med fler rasistdåd, en galen pastor, försvunna biologiska stridsmedel, inblandning från militären, polisen, FBI och smittskyddslabb, vardagsliv och kärleksbekymmer, och tyvärr, istället för att hålla högt tempo och spänningen vid liv, planar det hela ut och blir lite alldagligt medelbra som helhet. 380 sidor som dock blir en bättre bok än Hunters svenska debut, Felaktig diagnos (som inte var dålig den heller).
Gwen Hunter: Svart rit (Harlequin Bestseller 2006)
(Deadly Remedy. 2003)

I en skåpbil som kraschat sitter passagerare fastklämda. Läkaren Rhea Lynch måste amputera ett ben på plats för att få loss en skadad flicka bara för att märka att hon torterats och redan saknar en hand. Ett annat offer rabblar ramsor om ondska och helande händer och håller hårt i en docka dränkt i blod. Tortyrskador och hemmagjorda amputationer vad har tjejerna blivit utsatta för?

Till samhället Dawkins County kommer en religiös helare och traktens sjuka vallfärdar till sammankomsterna i det stora tältet. Obotligt sjuka patienter tillfrisknar mirakulöst, förlamade kan gå igen, blinda kan se! Rhea Lynch tror på vetenskap och inte dylika mirakel. Hon är fast besluten att avslöja bluffmakaren, men hur skall hon kunna förklara de tillfrisknanden hon själv ser hos sina egna patienter? Fast alla blir förstås inte bättre. Många är de patienter som snart anländer till akuten med uppenbara problem att andas eller få hjärtat att fortsätta slå...

Rhea Lynch försöker rädda patienter på löpande band. Av och till umgås hon med sina vänner och funderar på om hon är kär i grannen, polisen Mark. Hon är ute på löparrundor i motionsspåret och leker med sina hundar. Snart har hon plötsligt retat upp någon okänd för hoten mot henne själv blir alltmer brutala. Jaha ja. På 411 sidor samsas mördare, självutnämnda helare och voodoo-tillbedjare. Framförallt är det vardagslivet som ensamstående läkare som tuffar på för allas vår hjältinna. Det hela är tyvärr inte så värst spännande förrän just precis mot de sista sidorna och som helhet är detta rätt seg läsning som inte gör nåt märkvärdigt intryck. En svag trea i betyg.
Gwen Hunter: De försvunna (Harlequin Bestseller 2007)
(Grave Concerns. 2004)

Akutläkare Rhea Lynch är tillbaka men nu motvilligt utsedd till assisterande rättsläkare. Nu handlar det inte om att rädda liv utan att få de döda att tala, att ta hand om de eventuella bevis som kan avslöja en olycka, ett mord eller ett självmord. I Dawkins County rapporteras snart om försvunna unga kvinnor och i en funnen massgrav hittas både gamla och färska lik. Mycket pekar på en seriemördare i trakten.

Rhea Lynch beslutar sig för att locka galningen till sig så att denne skall åka fast. Rhea har ju förmånen att vara föremål för två rejäla karlars gunst, män som kan skydda henne. Både polisen Mark och före detta kommandosoldaten Eli kan tänka sig sämre sällskap. Rhea å sin sida har ju haft heta känslor för Mark sedan länge, men de försvann väl när han försvann och gjorde en annan kvinna med barn? Och visst är det väl nåt speciellt härligt farligt frestande med Eli?

Ja, de här 409 sidorna räcker länge. Mycket text, mycket segt, ingen spänning trots en lös seriemördare i faggorna. Allt verkar mest kretsa kring Rheas privatliv. Hon har ont i ryggen, hon bryr sig om sina vänner och hon kan inte bli klok på om hon skall förlåta Mark eller kasta sig i säng med Eli... Som den medicinska thriller boken utger sig för att vara är den en stor besvikelse. En mycket svag trea i betyg kan jag bjuda på och då blir det Hunters sämsta bok så här långt.