Kate Green: Måne i skärvor (Forum 1987)
(Shattered Moon. 1986)

Theresa Fortunato är ett medium i Los Angeles som hjälper paret Humphrey att hitta sin försvunna dotter. Plötsligt får Theresa syner om ytterligare hemska dåd som drabbat kvinnor i staden och känner sig såklart tvingad att kontakta polisen. De har naturligtvis mycket svårt att tro på henne och hennes syner eller drömmar om överfall och mord, men tar sig såklart till de platser hon pekar ut.

Och mycket riktigt, på varje plats hittas verkligen ett nytt lik. Ytterligare en otäck inblick i ett nytt angrepp får Theresa och polisman Jardine att uppsöka ännu en plats, bara för att den här gången gå bet. Nu har visst Theresa fel, här fanns ju inget och ingen...

Men något dygn senare så... Ja, nu fick visst den mystiska spåkvinnan syner om sådant som ännu inte ens inträffat... Jösses. Det hela är såklart oförklarligt. Theresa fattar inget om hur eller varför hon får dessa syner, polisen är givetvis också konfunderade och ständigt misstänksamma.

Inget blir bättre av att Theresa ofta ser sin egen exmake Michael som mördare i synerna och nu har han visst beslutat sig för att dyka upp i hennes liv på riktigt också. Theresa kan inte vara annat än rädd på olika sätt. Polisen sätter bevakning på henne men vad hjälper det...

Ja, det börjar med att vår huvudperson hjälper polisen att hitta lik, sen snurrar det hela på och blir aningen både mer komplicerat, mystiskt och kanske också lite mindre intressant, lite mer segt. Jag tyckte det här var aningens originellt på ett bra sätt och att starten lovade gott, men den inledningsvis starka betygstrean tycker jag mattas lite allt eftersom. 339 sidor.