Kenneth Goddard: Olympisk eld (Bonniers 1984)
(Balefire. 1983)

Los Angeles förbereder sig inför sommar-OS 1984. Den hemliga Kommittén har storslagna planer på att sätta staden i brand i samband med att OS-elden tänds. Man lejer terroristen Thanatos och han sätter genast igång med att ge polisen fullt upp.

I förorterna exploderar våldet och överfall och mord blir nästintill vardagsmat. Thanatos verkar ha planerat allt in i minsta detalj och måltavlan är i denna första våldsvåg självaste poliskåren. En efter en utsätts hårt arbetande polismän och deras familjer för hot och våldsdåd.

Till slut är det kriminalinspektör Andersen och hans män som inser att dåden är en del i en välplanerad avledningsmanöver och att deras motståndare är långt farligare än någon kunnat ana.

Till en början har jag inte full koll på alla poliser och personer som figurerar i berättelsen men sakta och säkert växer boken och blir mer och mer spännande. Snart känner man, och känner med, de desperata poliserna som attackeras. Slutet är väl tyvärr ingen riktig överraskning men visst är det spännande. Mycket våldsamt, blodigt och otäckt som alltid när samvetslösa terrorister härjar fritt. 304 sidor action.