Carin Gerhardsen: Det som göms i snö (Bookmark 2018)
Dottern har dött i leukemi och äktenskapet knakar. Jeanette finner sig en älskare. I samband med ett hett och hemligt möte i skogen så händer något...

När vi träffar Jeanette igen är hon skild, ensam och alkoholiserad. Hon hänger främst med stadens andra alkoholister och narkomaner och sitter på en bänk i staden och glor, bryr sig inte om så värst mycket längre.

Unga Karin shoppar loss och släpar på många kassar. Den beställda taxin kommer inte och det är då Jan dyker upp i sin Audi som en räddande ängel. Fast någon ängel är han absolut inte.

Karin jobbar på Vänjouren och dit ringer Kerstin. Efter makens död har hennes liv fullkomligt brakat ihop. Nu får hon kontakt med Karin och berättar om hur maken kört av vägen och gått en plågsam död till mötes. Tydligen satt han fast skadad i flera dagar i en bil som snabbt blev översnöad. Tänk vilket hemskt sätt att avlida...

Det som göms i snö är en härlig liten pärla, kanske inte superspännande men ändå fullkomligt omöjlig att lägga ifrån sig. Här vrider och vänder Gerhardsen på allt, överraskningarna står som spön i backen och det mesta vänds på ända och är inte alls som man kanske trott. Eller?

Ja, de tre kvinnornas liv visar sig förstås hänga ihop på ett alldeles oväntat sätt och kanske är ingen den man trott. Detta är en bok om vilken man absolut inte skall avslöja för mycket. Läs själv och få en rätt mysig historia uppdukad, om man nu får använda ordet mysig i en hemsk saga om hemligheter, girighet, kärlek och hat!

Trots alla överraskande turer var det en enda sak jag faktiskt lyckades avslöja rätt tidigt, nämligen mördarens identitet. Ja, just slutet är tyvärr hyggligt förutsägbart och det var väl särdeles synd på en i övrigt utmärkt historia. Stark betygstrea hur som helst, ett fräscht upplägg på en kriminalberättelse! 366 sidor.