Ray Garton: Mörkrets makter (Richters 1991)
(Trade Secrets. 1990)

Gerry Brady hittar en mycket vacker men skrämd kvinna i sitt garage. Hon påstår sig vara på flykt undan mördare. Det är naturligtvis en fullkomligt otrolig historia hon dukar upp men när nämnda mördare dyker upp och jagar dem båda står det klart att det kanske ändå ligger något i det hon säger.

Plötsligt finns det ingen att lita på. I det där gänget av mördare finns det tydligen högt uppsatta personer i samhället som medlemmar, personer i ledande positioner och därtill personer mycket nära Gerry själv…

Gerry och kvinnan Kendra flyr för livet. De som jagar dem verkar ha till synes obegränsade resurser och skyr inga medel för att få dem fast, eller ännu hellre dödade.

Helikoptrar och mördarhundar är dem i hasorna men mest besvärlig och farlig är den galna kvinnan Macomber som utan tvekan njuter av att tortera och döda folk, män, kvinnor och barn kvittar lika. Ja, det är inte utan att somligt blir våldsamt, och våldsamt obehagligt. Galna människor kan göra galna saker. Även Gerry visar sig ha ett våldsamt stråk i sig… Men är man hotad måste man ju slå tillbaka…

En lättläst, högtempo-historia om övergrepp och hemligheter, fylld av ond bråd död och lögner. Rätt spännande, men visst är det samtidigt en rätt otrolig historia. 320 sidor.