Meg Gardiner: Sekten (Prisma 2008)
(China Lake. 2002)

Evan Delaney är advokat i Kalifornien och hon tar hand om sitt brorsbarn Luke när Evans storebror Brian är på uppdrag för militären. Brians fru Tabitha har lämnat dem och Brian har ensam vårdnad, men nu dyker hon plötsligt upp igen och vill ha sonen. Till vilket pris som helst.

Ja, detta kunde ha varit en typisk vårdnadstvist men den här är inte som andra. Tabitha är numera med i predikanten Peter Wyomings sekt De Utvalda, ett fanatiskt gäng som hatar slampor, homosexuella, politiker och ja, precis alla som inte delar deras världsbild och tolkar Bibelns skrifter bokstavligt. Antikrist är på väg och med Honom Armageddon.

De Utvalda förbereder sig för Domedagen samtidigt som de själva planerar hemska terrordåd. Och nu sluter de upp kring Tabitha för att med alla medel tillåtna kidnappa pojken och göra honom till en av dem. Luke Delaney skall bli en utvald, han måste bort från Evan och Brian och den ruttna miljö han nu lever i.

Evan och Brian samlar kamrater för att skydda Luke mot De Utvalda. Olyckligtvis skyr sektmedlemmarna inga medel och lyckas snart få myndigheterna att se Evan och Brian som de värsta skurkarna...

376 sidor spännande läsning. Som en sektthriller om det finns en sådan genre så är detta en av de bättre jag läst. De Utvalda är lika delar galna och otäcka. Betygsfyran är riktigt nära men något lite saknas tyvärr i helheten för det betyget. Ytterligare ett par böcker om Evan Delaney finns (vilket ju är trevligt) men oöversatta och det är väl inte troligt att de dyker upp heller (vilket ändå får sägas vara synd).