Frances Galleymore: En änkas list (Egmont Richter 2000)
(Widow Maker. 1999)

Mina förväntningar på boken infriades tyvärr inte. Det hela lät spännande men tog sig aldrig. Zoe Maker driver tillsammans med sin man Charles ett säkerhetsföretag, säljer lås, larm, övervakningsutrustning etc. Nu ringer Charles hem till frun mitt i natten, flämtar fram några ord om att inte lita på någon och sen blir det inte mer. Zoe far upp och ger sig ut för att leta efter maken, och jodå, han dör i hennes armar.

Zoe tänker till varje pris finna den skyldige och banne mig ingen, jag upprepar ingen, skall hindra henne. Hon söker svar själv, anställer privatdetektiver och tjatar på polisen för att få resultat. Samtidigt börjar konkurrenter i säkerhetsbranschen värva hennes säkerhetsanställda, erbjudanden om att få köpa firman hennes dyker upp och dottern börjar sakna farsan, kan inte sova och behöver terapi.

Ja, fullt upp för Zoe. Och någon därute vet mer om Zoe och hennes företag än vad Zoe anar. Charles mördare har mördat förr och drar sig inte för fler mord. Helt klart är förövaren galen och han använder avancerad utrustning för att hela tiden se och höra allt som Zoe och hennes vänner gör. Och när allt nästan är försent får Zoe tips som leder rätt och så blir det slutstrid. Fast njae, det låter som sagt mer spännande än det blev. 366 sidor.