Måns Gahrton (ill. Johan Unenge): Eva & Adam 9 - Prins eller vanlig groda (Bonnier Carlsen 2003)
Eva och kompisen Annika sticker iväg och paddlar kanot och tältar. Adam och kompisen Alexander börjar lira gitarr.

Så blir det fest med maskeradtema. Eva går som prinsessa. Adam som groda. Sen bestämmer sig Eva för att göra slut med Adam och ingen av dem blir speciellt glad för det. Oj då. Hur skall det här sluta? 175 sidor
Måns Gahrton (ill. Johan Unenge): Eva & Adam 10 - Solen skiner-sura miner (Bonnier Carlsen 2004)
Alexander drömmer om att starta rockband, Adam är inte riktigt lika sugen, han har tankarna på annat håll. Det är ju slut med Eva.

Försiktigt börjar de ändå prata med varandra. De kan väl vara kompisar i alla fall? Adam hade hoppats på något mer men tyvärr gillar Eva sin självpåtagna singelstatus och vill vara fri och ensam. Dessutom har hon ju bästa kompisen Annika att hänga med.

Så plötsligt blir allt panikartat. Evas föräldrar och Adams mamma och pappa är inte medvetna om att deras barn inte längre är tillsammans, och här har de planerat en resa utomlands tillsammans! Skall det inte bli någon resa alls nu? Men varför skall de egentligen semestra tillsammans? Det var ju Adam och Eva som knöt ihop familjerna och nu är ju de inget par längre...

De bara måste berätta sanningen för de vuxna, fast samtidigt lockar sol, bad och värme på Kreta. Det blir till slut en resa för allihop, men lite konstigt känns det allt ibland. Eva och Adam vill vara nära varandra, men på något sätt ändå inte. Allt är så konstigt komplicerat och svårt. Eva gillar förresten inte att Adam hänger med hennes knäppa storebror eller träffar andra tjejer heller. Ja, solen skiner men det blir en del sura miner. 168 lättlästa nya sidor.
Måns Gahrton (ill. Johan Unenge): Eva & Adam 11 - Rätt tjej och fel kille (Bonnier Carlsen 2005)
Solcupen skall spelas i Karlstad och Adams lag gör oväntat bra ifrån sig. I match efter match slår de ut andra på pappret bättre lag. Skall de rentav kunna nå final och vinna? Hur som helst har grabbarna det skoj tillsammans, nästan mer så efter matcherna när de kopplar av och firar sina segrar med mat, flipperspel och minigolf.

Väl hemma får skolan en ny musiklärare och denne lyckas ordna replokal för Adams rockband. Eller Alexanders rockband skall man kanske säja, det är Adams bästa kompis som är mest drivande i frågan. Dessutom spelar han ju gitarr så mycket bättre än Adam. Ja, kanske skall Adam lägga av med gitarrspelandet och lämna bandet?

Det är sannerligen inte lätt att få tiden att räcka till, göra allt skoj man vill och dessutom vara alla kamraterna till lags. Adam har svårt att hinna med fotbollsträningen, musiken och läxorna och där Alexander väljer musiken för fotbollen vill nog Adam göra tvärtom.

Nordiska fredsföreningen värvar ungdomar till sin sak och Eva och Annika går med, får åka på läger och Annika blir förtjust i David. Boken avslutas med att våra huvudpersoner serverar mat och dryck under Annikas mammas fyrtioårskalas och får träffa Annikas plastsyster Petra. Henne gillar Adam. Lite i alla fall. 163 sidor.
Måns Gahrton (ill. Johan Unenge): Eva & Adam 12 - Lyckliga idioter (Bonnier Carlsen 2006)
128 sidor där det mesta kretsar kring musikläraren Stefans idé om att låta uppföra en musikal med kärlekslåtar i skolan. De flesta sluter upp och medverkar, dock inte Adam. Alexander och resten av grabbarna i det band som Adam just lämnat är musikanter, Eva sjunger och gör det rätt bra, men nog vore det ännu bättre med ytterligare en sångerska?!

Eva frågar Petra om hon vill vara med och det tackar hon glatt ja till. Petra älskar ju att synas och vara i centrum. Petra är förresten Annikas plastsyster och Annika är inte helt glad i att Petra nu är med i gänget, Petra går ju inte ens på samma skola. Eva ångrar sig snart också då det verkar stå klart att Petra och Adam är lite förtjusta i varandra. Varför Eva bryr sig om det när hon tidigare varit den som ju dumpat Adam, gjort slut med honom, är oklart. Det är knappt att hon fattar det själv. Det är upplagt för ilska, svartsjuka och heta känslor.

Ett poolparty ordnas också och när allt är slut har nog det mesta faktiskt ordnat sig till det bättre! Vilken tur.