Matt Fraction & Ariel Olivetti: Punisher War Journal Vol. 1: Civil War (Marvel. 2007)
I Marvels Civil War vill myndigheterna att personer med superkrafter i någon form skall vara kontrollerade av staten. Det bildas såklart två läger, de som är för och de som är emot.

Punisher gör som vanligt det som faller honom in, han har sitt eget sätt att skipa rättvisa. En skurk är en skurk och han skjuter för att döda. Det är upplagt för problem när han går samman med Captain America och övriga på den sidan med figurer som är emot förslaget på registrering och kontroll...

Frihet har alltid varit ett slagord för Captain America och detsamma funkar bra för Punisher också. Det är Punishers blodtörst som inte uppskattas av den röd-vit-blåa hjälten med skölden.

På Stilt Mans likvaka samlas mängder med skurkar, dricker öl och minns gamla goda tider. Spider Man tittar också in. Punisher har visst redan varit där länge och verkställt sina planer...

Sen kommer plötsligt hela första fjärdedelen av seriesamlingen en gång till i sin helhet, den här gången i svartvitt. Det gör inte berättelsen på något sätt bättre, nej det blir mest sagolikt dyr och onödig utfyllnad. Och hela häftet omfattar bara 142 sidor. (Punisher War Journal #1-4 samt hela #1 en gång till fast i svartvitt... Fyra sidor skisser rundar av allt.