Gerry Conway: Tales of the Batman. Gerry Conway Volume 1 (DC Comics. 2017)
Man-Bat flyger omkring och det gör hans flickvän också. Black Spider dyker upp och tycker att Batman borde vara på hans sida, de vill ju båda straffa skurkar. Fast Black Spider är ju förstås lite mer extrem...

En trollerishow bjuder på stor dramatik och det blir inte mindre mystiskt när Huntress dyker upp och hävdar att Bruce Wayne är hennes pappa. Nästan hela Justice League är med i ett äventyr som handlar om spöken från andra världskriget, eller så är det inte spöken. Allt verkar nog så verkligt, men då är det väl fråga om tidsresor i stället.

Bruce Wayne drabbas av speldjävulen och sen far Batman och Wonder Woman till Paris och slåss med varandra. Adam Strange kommer till Gotham från planeten Rann och behöver hjälp.

Blockbuster måste hitta och döda Batman, Scalphunter försöker rädda honom. Firestorm är hjärntvättad och Guardians of the Universe är övertygade om att det finns en förrädare i de egna leden. En mängd Gröna Lyktor sluter upp vid Batmans sida...

Lucius Fox och Alfred Pennyworth lämnar Gotham och drar till utlandet. De har hemligheter för sin arbetsgivare som nyfiken naturligtvis smyger efter...

Både Robin och Superman söker efter en försvunnen Batman och mot slutet tittar Scarecrow och Jokern in i varsina äventyr och orsakar kaos.

437 sidor och serier hämtade från Detective Comics #463, 464, 497-499, 501-504, The Brave and The Bold # 158, 161, 171-174, Batman #295, 305, 306, Batman Family #17, Man-Bat #1 samt World’s Finest Comics #250, 269.
Gerry Conway: Tales of the Batman. Gerry Conway Volume 2 (DC Comics. 2018)
Först blir det en fajt med Snömannen och någonstans i mitten av den här seriesamlingen dyker Kattmannen upp, och ja, en varulv härjar här också. Flera äventyr rör Man-Bat och hans familj och Poison Ivy tittar in för att ta över hela Wayne-företaget...

Vare sig självaste Bruce Wayne eller Batman kan göra så värst mycket åt det. Det blir en kamp som varar över flera serietidningar. Ett par äventyr handlar bara om Robin och mysterier på en cirkus han har kopplingar till.

Superman gästspelar tillsammans med sin fiende Metallo och Two-Face är som vanligt både snäll och superelak. Mad Hatter och hans apor är också med.

Flera personer är helt övertygade om att de avslöjat vem som verkligen är personen under Batman-masken, minst en av dem har helt rätt. Batmangrottan hittas av fel personer och i Gotham kämpar flera onda män om makten. Någon av dem vill förgöra Batman, en annan har siktet inställt på att sparka polischef Gordon!

Många mer okända skurkar visar sig i alla fall för mig för första gången i Batman-serierna. Hit räknar jag till exempel The Sportsman, Manikin, The Mole, Pharaoh, Dagger, Mirage och Doctor Death.

Den andra samlingsvolymen med Batmanserier med manus av Gerry Conway (och helt okej illustrerade av ett halvt dussin olika män) omfattar hela 472 sidor och är som du förstår fullkomligt fullspäckad med varierade och spännande äventyr. Innehållet är hämtat från Batman #337-346, 348, Detective Comics #505-513 samt World’s Finest Comics #270.
Gerry Conway: Tales of the Batman. Gerry Conway Volume 3 (DC Comics. 2019)
Dick Grayson vill veta mer om sin mystiska flickvän och förföljer henne. Batman klär ut sig till skurken Matches Malone och anmäler sig till skolan i Kalifornien. Där lär The Headmaster andra skurkar att bli än tuffare, lär dem hur de skall kunna bekämpa superhjältar som t.ex. Batman.

Plötsligt är Batman en vampyr och journalisten Vicki Vale är fortfarande övertygad om att Bruce Wayne är Batman. Alfred måste anställa en dubbelgångare för Mr. Wayne.

Vicki Vales relation med Bruce får sig en knäck när Catwoman kommer tillbaka till Gotham och inser att hon verkligen både älskar och behöver honom också.

De flesta styrande i Gotham verkar vara skurkar och Jim Gordon har det inte lätt som sparkad före detta poliskommissarie. Nu hankar han sig fram som privatdetektiv. Batman får Deadshot efter sig, fast denne är främst ute efter Bruce Wayne!

En gigantisk zeppelinare sveper sedan in med en superstark magnet och stjäl ubåtar och andra stridsfartyg innan Jokern dyker upp. Ja, han tittar in mot slutet också förresten.

Hugo Strange finns med, Snömannen också. Och Solomon Grundy. Och gangstern The Squid. Från kloakerna kommer alligatorbrottaren Killer Croc och han tänker döda Batman. Samma planer har Jokern. Tillsammans lockar de fram ett helt gäng kända brottslingar som vill vara med om denna historiska händelse; Mr. Freeze, Two-Face, Scarecrow, Mad Hatter, Riddler, Black Spider, Killer Moth, Gentleman Ghost, Clayface... bara för att nämna några. Som tur är får Batman hjälp av Robin och Batgirl. Hjälp kommer också från oväntat håll, den unge cirkusartisten Jason Todd.

504 sidor Batman-äventyr tagna från tidningarna Detective Comics #515-526, Batman #349-359.