Dan Buthler & Dag Öhrlund: Jordens Väktare (Bra Böcker 2011)
USA:s utrikesminister befinner sig i Ukraina när hon och hennes skyddsvakter blir sprängda i bitar. Det är inte bara USA:s president som kräver att de skyldiga skall infångas och straffas, Nicholas Shy vid SSG (Special Security Group) förlorar goda före detta stridskamrater och törstar efter hämnd! Det blir Shy som leder jakten på terroristerna.

Terroristerna ja, vi snackar om amerikanerna Joseph Silberstein och David Schoen. De är alltså i Ukraina och spränger landsmän i luften. Sen drar de vidare och dödar på annat håll. Ja, i rask takt rapporteras om hemska terrordåd, ett efter ett annat, på olika håll planeten runt.

Vi följer ömsom våra terrorister när de planerar och genomför sina dåd och försöker hålla sig undan rättvisan och förstås Nicholas Shy och hans team som far världen runt och försöker fånga paret.

För att kunna fylla boken med ytterligare fler sidor har vi också Jessica Björk att följa. Hon är nyhetsankare hos CNN, en kvinna i karriären, sugen på de stora scoopen kring terroristerna. Lite extra knivigt blir allt då hon är tillsammans med Nicholas Shy och allt han jobbar med förstås är topphemligt!

Men deras sex är bra! Fast inte så bra att Jessica inte har lust att vänsterprassla lite. Sådant må vara spännande men ställer förstås till somligt för henne...

Hela 666 sidor, men mycket lättlästa sådana. Tempot är högt, grundstoryn okomplicerad; terrorister dödar folk, myndigheterna jagar efter dem. Men naturligtvis finns där en överraskning eller två också.