Sandra Brown: Anklagelsen (Richters 1997)
(Exclusive. 1996)

Journalisten Barrie Travis får intervjua landets första dam, presidentfrun, när hon sakta öppnar upp och berättar om den nyfödda sonens tragiska död. Det blir en reportageserie om plötslig spädbarnsdöd men presidentfrun beter sig lite mysko och snart får Barrie anledning att misstänka att allt inte är vad det verkar... Barrie har plötsligt bestämt sig för något är fel med den lilla pojkens oväntade död och bestämmer sig för att snoka vidare. Sanningen skall fram. Snart är Barrie Travis inte längre populär, varken på tidningen eller i Vita Huset. Tvärtom motarbetas hon maximalt av presidenten. Nu är hon mer övertygad än någonsin att här finns en hund begraven...

Anklagelsen är en spännande berättelse på 364 sidor.
Sandra Brown: En mans egendom (Richters 1998)
(Fat Tuesday. 1997)

Polisen Burke Basile tappar allt när kollegan Kevin dör. Burke är så oerhört trött på att se de skyldiga gå fria. Stjärnadvokaten Pinkie Duvall är oerhört skicklig i att få sina klienter att slippa straff, men så vet alla också att han samtidigt är New Orleans mäktigaste skurk, mannen som styr den kriminella undre världen med järnhand. Problemet är ju bara att kunna bevisa det, Pinkie Duvall är inte den som lämnar avslöjande spår efter sig...

Men nu har som sagt Burke fått nog. Han säger upp sig och har bestämt sig för att som en ensam rättskipare ta saken i egna händer, nu skall han få Duvall fast. Han har ju liksom ingenting annat själv att leva för.

Den enda vägen till Duvall, enda sättet att få honom ur balans, verkar vara via hustrun Remy, den undersköna kvinnan som hålls lite om en slav i huset, ständigt övervakad, och som är hans mest värdefulla ägodel. Burke iscensätter ett komplicerat bortförande och Pinkie blir förstås mycket riktigt galen, mer så än tidigare. Det gör såklart allt bara mycket mer farligt för Burke. Det här är en skymf som Burke tyvärr skall möta döden för. 324 småfestliga lättlästa sidor i en rätt simpel story.
Sandra Brown: Tystnaden (Richters 1999)
(Unspeakable. 1998)

Bok nummer nio på svenska av den amerikanska bestseller-författarinnan. Egentligen tycker jag att de alla är mer eller mindre lika varandra, fast därmed inte sagt att de är dåliga, nej då. Har du ett par timmar över är det här en ganska trevlig bekantskap. Och lättläst är det också.

Det här är en lagom spännande historia om den unga mamman Anna som bor med sin son på svärfars gård och ser livet rulla förbi. Hon är döv sedan födseln och känner sig ensam efter makens alltför tidiga död. Svärfar å sin sida sliter på gården för att han, Anna och pojken skall ha det bra. Dessutom är han förälskad i sin svärdotter!

En dag anländer en främling till gården och han snackar sig till en anställning. Svärfar behöver all hjälp han kan få och Annas son är överförtjust över en lekkamrat! Själv är Anna mycket avvaktande då hon känner att främlingen döljer någonting för dem. Från ett fängelse rymmer två mördare och självklart tar de sig till gården där döva Anna bor med sonen, svärfar och nu också även främlingen... 349 sidor.
Sandra Brown: Utan alibi (Richters 2000)
(The Alibi. 1999)

Hammond Cross är en av stadens skickligaste åklagare och han får ta sig an fallet (han får det i konkurrens med sin kollega och tillika älskarinna) med mordet på den mäktige Lute Pettijohn, numera före detta finansman och hotellägare. Pettijohn har hittats mördad på sitt hotell och Hammond förstår att fallet kommer att få en hel del publicitet och att det kan betyda en hel del även för honom. Det gäller att spela sina kort väl. Att han själv träffat offret tidigare samma dag vill Hammond helst hålla tyst om, liksom det faktum att hans egen far varit inblandad i mystiska affärer med samma man.

Ganska snart riktas misstankarna åt ett visst håll. Polisen har fått fram ett vittne som sett en kvinna befinna sig på hotellet strax innan dödsögonblicket. Den bild som tecknas upp ger polisen och Hammonds kollega och älskarinna någon att sikta in sig på. För Hammond själv kommer bilden av den misstänkte mer som en chock. Bilden föreställer den kvinna som Hammond blixtförälskat sig i på ett nöjesfält på morddagen och som han själv tillbringat kvällen i säng med. Hammond Cross sitter illa till. Ett erkännande av sin hemliga natt med kvinnan ger henne ett alibi, men kan sabotera hela hans karriär - åklagaren har ett förhållande med den misstänkte! Tiger han kan en oskyldig kvinna bli dömd för ett mord.

Men är den okända kvinnan trots natten med Hammond oskyldig? Det finns en del som tyder på att deras möte inte var en slump utan en del av en omsorgsfullt utarbetad plan. Under tiden Hammond våndas jagar polisen och åklagarkollegan efter den misstänkte. Utan att bli riktigt jättespännande någon gång är det ändå så att man läser vidare, fångad av relationsdramatiken. Alla inblandade har varit ihop med, är ihop med, gillar, gillar verkligen inte osv. någon av de andra medverkande. Man bevakar sina revir och gör vad man kan för att jävlas med den andra parten samtidigt som man försöker klara sig så bra som möjligt själv. Har du en stund över eller vet med dig att du gillar Sandra Browns andra böcker så kan du gott läsa det här. 350 sidor.