Helen Zahavi: Dirty Weekend En jävla helg (PocketExpress 1993)
(Dirty Weekend. 1991)

Detta är 226 mycket lättlästa sidor i vad som skulle kunna ses som en bok om en kvinnlig American Psycho eller något liknande på ett galet/blodigt våldstema. Frågan är bara om huvudpersonen Bella är offret eller förövaren eller rentav skall ses som både och.

Bella lever hur som helst ensam i en källarlägenhet och hon är en tyst och försynt liten mus som inte gör någon något ont. Nu har en granne fått syn på henne, han vill ha henne och han verkar inte kunna ta ett nej. Bella känner sig förföljd om dagarna, grannen ringer henne om nätterna och berättar ogenerat vad han skall göra med henne.

Bella är inte främmande för att vara med en man, men hon är uppenbarligen trött på att låta sig utnyttjas av männen. Den här morgonen vaknar hon upp och har bestämt sig. Det är dags att säga ifrån på allvar. Man är antingen jägaren eller bytet, säger Bella och visst kan hon som klen kvinna också lyfta en hammare eller sticka med en kniv...

En natt vaknar grannen av att Bella kommit på besök!

Detta är inte dumt alls om man vill läsa om en hämnande kvinna i högt tempo. Riktigt spännande men oj vad synd att det hela tar slut så fort.