David Wolstencroft: Goda nyheter, dåliga nyheter (Forum 2006)
(Good news, bad news. 2004)

Unge Charlie och den äldre George jobbar båda i en liten fotoframkallningsbutik nere i Londons tunnelbana. Det är ett trist jobb tycker båda. Enda nöjet är att det ibland kommer kunder som ser mycket bra ut eller lämnar in festliga foton.

Så börjar en vacker tjej komma med foton för framkallning på regelbunden basis, alltid bara enformiga landskapsbilder eller anonyma hus, varannan vecka. Killarna spekulerar i att tjejen är någon form av spion som plåtar hemliga kontor etc. på sina många resor eller att det göms någon annan hemlig info i bilderna. För vem kan egentligen vilja ta så fula och tråkiga intetsägande foton?

En dag försvinner George från arbetet och Charlie smyger efter. Det visar sig att George har ett möte med den vackra tjejen som nu framkallat foton i butiken flera gånger. Och så får läsaren veta att Charlie själv faktiskt är hemlig spion och undrar vad han nu snubblat över.

Naturligtvis visar det sig att även George är brittisk spion och när de båda fått sina nya order visar det sig att de beordrats döda varandra! Och här har de jobbat sida vid sida som vänner ett tag. På ett ögonblick har de blivit dödsfiender. Snart kommer de dock till sans och inser att de gör bäst i att gräva ned stridsyxan. Tillsammans gör de vad de kan för att finna ut vem det är som vill se dem döda.

Upp rullar berättelsen på 309 sidor. Alla har saker att dölja, paranoian breder ut sig och talar verkligen Charlie och George sanning när de lovat att inte döda den andra? Högt tempo, rätt lättläst och med en del överraskande vändningar. Vem är egentligen vän, vem är fiende? Helt klart annorlunda, men tyvärr håller det inte för betyget fyra hela vägen, även om det av och till glimtar till över genomsnittet.