Marv Wolfman & Steve Erwin: Deathstroke The Terminator, Volume One: Assassins (DC Comics 2015)
Soldaten Slade Wilson anmäler sig som frivillig försöksperson när militären vill testa en ny experimentell drog som skall kunna skydda mot sanningsserum. Olyckligtvis är drogen allt annat än färdig och säker så Slade blir initialt galen men förvandlas sedan till något slags supersoldat med superstyrka, snabbhet och smidighet.

Han lämnar armén och slår sig på en solokarriär som legosoldat. Slade Wilson blir Deathstroke, The Terminator. En tuff snubbe i en cool dräkt, en man som inte drar sig för att döda, om han får betalt! Samtidigt tar han inte vilka uppdrag som helst utan kan kosta på sig att välja och agera med en viss grad av heder och moral.

Tyvärr är bokens serier inte världens mest festliga, Erwins illustrationer kanske inte heller de läckraste. Här finns få häftiga superskurkar, ja i princip ingen alls och Deathstroke tar sig främst an nästintill oändliga mängder med vanliga småskurkar. Men, sakta men säkert växer ändå storyn. Från att knappt ha varit bekant med Deathstroke alls, så kommer jag på mig själv med att gilla det här allt mer allt eftersom sidorna far förbi.

Det börjar med inbördeskrig i San Miguel, Sydamerika. Deathstroke hamnar mitt emellan rebeller och sittande regering och verkar ta uppdrag åt båda sidor. Olika uppdragsgivare, olika planer, förrädare och mer... Lite rörigt, måttligt intressant. Det är Deathstroke mot vanliga soldater och då är såklart utgången given på förhand.

Så spränger någon hans bostad i luften och skadar hans ex-fru. Någon okänd är ute efter honom. Kanske inte oväntat men otäckt såklart. Det visar sig vara The Ravager som vill se honom död. De båda leker lite katt och råtta med varandra innan de möts och slåss på allvar.

Sista delen av den här volymen handlar om maffiauppgörelser i Gotham. En skurk har lovat att bli åklagarens vittne och tjalla på sina forna kamrater. Nu är hans liv i fara. Deathstroke är med i röran och röjer runt. Då dyker Batman upp! Och får duktigt med stryk.

Kommer tjallaren att överleva? Skall Gothampolisen kunna sätta fast skurkarna? Vad kan Deathstroke göra och vad tänker Batman tolerera? Gotham är ju hans stad...

265 sidor serier i färg, hämtade från 90-talstidningarna The New Titan #70, Deathstroke #1-9.