William Katz: Ansikte mot ansikte (Richters 1988)
(Facemaker. 1988)

Reportern Carly Randall har varit med om en olycka och har plastikopererats i ansiktet. Nu är hon om möjligt ännu snyggare än tidigare. Den världsberömde plastikkirurgen Laval har gjort ett kanonjobb. Carly kan lätt bli nästa stora fotomodell eller filmstjärna. Både doktor och patient är hur nöjda som helst, det är bara något litet sista justerande ingrepp kvar inom kort.

När Carly lämnar sjukhuset står Margaret där och slänger sig om halsen på henne. Margaret är övertygad om att Carly är hennes försvunna dotter Kathleen som nu äntligen kommit till rätta. Så är naturligtvis inte fallet, men foton av Kathleen visar en exakt kopia av Carly själv. Även Kathleen har nyligen plastikopererats av dr Laval! Detta är såklart en så otrolig berättelse att reportern Carly måste ta reda på mer. Hon finner snart att det finns flera utseendemässigt exakta kopior av henne själv i olika städer i USA, samtliga opererade av den kände Laval. Nästan alla är de nyligen funna döda eller rapporterade saknade.

Är den gudabenådade kirurgen ett galet monster? Vad sjutton har hänt? Carly är inte säker på att hon vågar konfrontera sin läkare med sina fynd och snart är det dags för hennes egen sista operation...

318 sidor som far förbi i ett rasande tempo. Bitvis lite spännande men hela historien känns så på gränsen till det nästan löjliga att betyget får bli en svag trea. Detta är väl egentligen bara för otroligt?
William Katz: Granne med döden (Richters 1990)
(After Dark. 1988)

Hon är Anne Seibert, en ung nyskild reklamskribent som lider svårt av sömnlöshet. Många nätter spanar hon på sin granne som alltid anländer hem sent och hon fantiserar... En snygg och stilig ungkarl. Det är verkligen dags att lära känna honom. Kanske är just han hennes drömman.

Han är Mark Chaney, på dagarna en framgångsrik affärsman, om nätterna en kallhamrad mördare som tar livet av personer som gjort honom illa. När han nu anländer hemåt mitt i natten, med ett lik i bagaget, så står hon där igen i fönstret och spanar, hans nyfikna granne. Är hon honom på spåret? Är hon detektiv eller rentav en polis? Mark måste syna henne lite närmre i sömmarna innan han tar livet av henne!

Utan vetskap om den andres sömnlöshet/lust att mörda bekantar de båda grannarna sig med varandra. Som genom en ödets nyck misstolkar de båda de signaler den andra sänder ut. Anne stärks i tron på att Mark verkligen kan vara hennes drömmars prins och Mark blir allt säkrare på att Anne samlar bevis för hans blodtörst.

Tänk så galet allt kan bli. Hemligheter, drömmar och förvecklingar i raskt tempo på 319 mycket lättlästa sidor.
William Katz: Dubbelbröllop (Richters 1991)
(Double Wedding. 1990)

Shel och Ramy Jordan har varit gifta i 20 år och hela den tiden varit bästa vänner med paret Lewis, Bret och Sarah, som också gifte sig vid samma tillfälle. Nu har Bret lagt fram det festliga förslaget att de skall förnya sina bröllopslöften. Varför inte ha ett nytt dubbelbröllop?

Ja, det vore ju en kul idé om det inte vore för att Shel och Ramy inte längre har ett så perfekt äktenskap som de vill göra sken av. Och Sarah undrar varför hennes make Bret lagt fram det här förslaget, hon har ju nyss fått bevis för att han bedrar henne.

Har han avslutat den affären och vill ställa allt till rätta, börja om på nytt, eller? Skall hon spela med eller konfrontera Bret med sin nya vetskap? Allt sådant struntar Bret egentligen högaktningsfullt i. Han har planerat att spränga sin hustru till döds på deras bröllopsdag...

På 319 lättlästa sidor är inget vad det verkar. Huvudpersonerna ljuger och bedrar varandra och här bjuds på en och annan överraskande vändning innan allt är slut.