Martin Widmark & Christina Alvner: Spökaffären (Bonnier Carlsen 2006)
Conny Crut har problem och han tror det kan bero på spöket. Javisst, det spökar i hans mataffär och kunderna vågar inte längre komma dit. De är såklart trötta på att få fallande konservburkar över sig eller jagas av ringlande prinskorvar...

Monsteragenten Nelly lovar att stanna i butiken en natt för att kanske, kanske möta spöket öga mot öga. Finns där ett riktigt spöke måste hon lista ut vad spöket gör där, ja få veta varför spöket spökar. Hennes lärare vid Monster-akademin, Lena-Sleva, har ju berättat att spöken ofta gjort något riktigt dumt under sin levnad och att de därför inte kan få ro i sin grav. Vad kan det här spöket ha gjort? Nelly är nyfiken. 77 sidor.
Martin Widmark & Christina Alvner: De vita fruarna på Lovlunda slott (Bonnier Carlsen 2007)
Nelly och hennes familj skall tillbringa helgen på Lovlunda Slott. Det sägs att det skall spöka där och det passar Nelly alldeles utmärkt. Då kan hon prova sin nya spökpejlare.

Greve Sviinstrupe pratar stolt om den svävande Vita Frun som sveper igenom salarna på nätterna men Lovlunda slott är faktiskt alldeles tyst och öde. Nelly håller ögonen öppna och spökpejlaren redo, men nej. Alla eventuella spöken har absolut lämnat slottet.

Men vänta lite... där såg hon något vitt skymta förbi. Och rörde sig inte nålen på pejlmaskinen? Nelly Rapp räddar Lovlunda slott undan konkursen och visar att det visst är ett riktigt spökslott. 86 sidor.
Martin Widmark & Christina Alvner: Häxdoktorn (Bonnier Carlsen 2008)
Nellys pappa är förhäxad och mamma är en zombie! Usch, vad har hänt? Jo, restaurang Kariibou har öppnat.

Men har det med saken att göra? Jo, restaurangägaren miss Thomson kan voodoo-magi och har vaxdockor hon sticker långa nålar i. Hon kan också göra speciella magiska drycker och är helt enkelt en sådan farlig person som en Monsteragent måste hålla ögonen på. Och så måste förstås Nelly få mamma och pappa att bli som vanligt igen. 89 sidor.
Martin Widmark & Christina Alvner: Sjöodjuret i Bergsjön (Bonnier Carlsen 2009)
Nelly och övriga familjen skall tillbringa tid på Bergsjöns Camping. De skall bo i husvagn. Pappa skall fiska i Bergsjön och Nelly skall ta långa promenader med hunden London.

Och så skall hon hålla utkik efter det omtalade sjöodjuret. Och kors i taket, hon hittar verkligen ett men det hålls som gisslan av ett par slussvakter som vill tjäna pengar på det.

Den här gången vill Nelly inte alls stoppa eller oskadliggöra något monster eller odjur som så många gånger förr, nej tvärtom. Nelly vill göra vad hon kan för att befria sjöodjuret ur sin fångenskap.

Visst är detta okej men ändå utan tvekan den sämsta och minst spännande Monsteragent-boken i serien så här långt. 90 sidor.