Martin Widmark & Helena Willis: Skolmysteriet (Bonnier Carlsen 2006)
Valleby översvämmas av falska sedlar. De dyker upp på biografen, på caféet och till och med i kollekten i kyrkan. Flera butiker hotas av konkurs eftersom de nu saknar pengar. Lasse och Maja förstår att de har ett nytt fall att lösa.

Snart visar det sig att det är på skolans nya fina färgkopiator som de falska sedlarna tryckts. Detektiverna smyger runt på skolan och finner snart en hel bunt misstänkta. Skurken kan vara självaste rektor Ahlberg, vikarien Klas, vaktmästaren Risto eller kanske skolsyster Mary. Ja, till och med Lasse och Majas egen skolfröken Gun är misstänkt, men inte kan väl hon ha med detta att göra? 88 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Guldmysteriet (Bonnier Carlsen 2006)
På banken i Valleby skall 250 kg rent guld förvaras i väntan på transport till en större bank. Bankdirektören är riktigt rädd för tjuvar. Guldet är säkert värt sådär en tio, tolv miljoner! Polismästaren försäkrar att guldet är i säkert förvar. Banken har ju både kassavalv och övervakningskameror.

Men vad tror du händer? Nästa morgon är såklart guldet borta. Kvar på golvet ligger en lapp från några okända. Där står det att både guldet och bankpersonalen tagits som gisslan! Bankdirektören, vaktchefen och kamreren är nämligen också försvunna. Guldmysteriet blir ett nytt viktigt fall för Lasse och Maja att lösa och detta är den första boken i serien där alla bilderna är i färg. 92 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Saffransmysteriet (Bonnier Carlsen 2006)
Valleby är en stad i skräck. Överallt är folk rädda för att rånaren Robbert Vik skall slå till igen. Det är vinter och december, snart jul. Lussekatterna går åt i rask takt inne på Vallebys café och de måste snart baka flera. Tyvärr tar saffranet slut och Lasse och Maja får i uppdrag att genast handla mera på Superlivs. Det blir synnerligen svårt för det visar sig att butikens hela lager av saffran just stulits, en hel kartong saknas. Det ser ut att bli en jul utan vare sig lussebullar eller fisksoppa.

Lasse och Maja funderar på om det kan vara Jack i fiskdisken som är tjuven eller Veronica i kassan eller rentav butikschefen själv som vill driva upp efterfrågan på saffran för att kunna ta ut ett högre pris... Eller har bankrånaren Robbert Vik börjat stjäla kryddor? 89 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Zoomysteriet (Bonnier Carlsen 2007)
Djuraffären i Valleby håller stängt. Djuren mår inte bra. Faktum är att de alla verkar ha blivit förgiftade. De ligger bara och sover. Kan någon ha fifflat med deras mat?

Maja och Lasse tar sig självklart an problemet. Kan det kanske vara butikens nyanställda tjej Frida som har något med detta att göra? Men hon verkar ju verkligen älska djuren. Kanske är det Franco Bollo, stadens brevbärare, som gjort något? Han jobbar ju på posten och all djurmaten levereras ju i paket. Dessutom bor han ovanpå djuraffären och klagar hela tiden högljutt på att hans nattsömn förstörs av en skällande hund i butiken. Men det finns ju inte ens hundar i affären?

Verkligen mysko, tänker Lasse och Maja. Nej, det skyldige finns säkert att finna i det sällskap som slutit upp för Djurens rätt. De ropar Frihet åt djuren! och demonstrerar utanför affären. Men om de vill djuren väl, varför skulle de vilja förgifta dem?

Nej, här finns det mycket som är oklart. Zoomysteriet blir ett svårt fall för LasseMajas Detektivbyrå. 103 sidor.