Martin Widmark & Helena Willis: Mumiemysteriet (Bonnier Carlsen 2004)
Usch så hemskt. Mumien har vaknat! Japp, det är sant. Den 3000 år gamla mumien från Egypten som finns på stadens museum har vaknat till liv. Nattvakten har själv sett det med egna ögon, men hur är det egentligen möjligt?

Ett annat mysterium är hur mycket värdefulla tavlor kan försvinna från samma ställe, trots larm och vakter. Lasse och Maja beger sig genast till museet för att undersöka saken mer noggrant. 89 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Biografmysteriet (Bonnier Carlsen 2004)
Till en början känns det inte alls som att det handlar om ett biografmysterium. Det handlar om försvunna hundar. Någon stjäl folks kära husdjur och kräver stora pengar i lösen för djuren. Lasse och Maja har tyvärr inga ledtrådar alls så de bestämmer sig för att gå på bio. Där visas en spännande westernfilm.

De träffar fröken Blom i biljettkassan, maskinisten Torbjörn, vaktmästaren Zorban och mannen som säljer godis. Mitt under filmvisningen hör Lasse ett svagt ljud som får honom att fara upp ur fåtöljen och lämna salongen. Och så blev det ett biografmysterium att lösa i alla fall. 89 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Tågmysteriet (Bonnier Carlsen 2005)
En stor säck med pengar skall skickas iväg med tåget från Valleby till Kristinelund. Det slumpar sig så att Lasse och Maja reser med samma tåg som polismästaren. De delar kupé tillsammans med en konstig präst med tungt bagage och träffar flera andra personer på tåget. De hejar på lokföraren Fritiof, pratar med konduktören Agneta och ser servitrisen som säljer tidningar och godis stoppa pengar i egen ficka.

Plötsligt har någon dragit i nödbromsen och tåget stannar. När polismästaren skall kontrollera den låsta godsvagnen ser han att pengarna är borta! Vilken tur att Lasse och Maja var med på tåget och kan avslöja tjuven... 89 sidor.
Martin Widmark & Helena Willis: Tidningsmysteriet (Bonnier Carlsen 2005)
Usch och fy så illa. Juveleraren Muhammed Karat har falska diamanter i de smycken han säljer. Tidningschefen Marklund slår sina anställda. Dagisfröken Britt äter upp de små barnens mat. Rektorn har fuskat på sina skolprov. Och detta är inte allt. Även självaste polismästaren har en hemlighet. Han har pallat äpplen!

Tidningen Valleby-Bladet är verkligen populär numera. Med alla dessa skandalösa avslöjanden säljer nya nummer av tidningen slut direkt.

Men kan allt detta verkligen vara sant? Nej, naturligtvis inte. Fler lögner är på väg att tryckas och Detektivbyrån LasseMaja måste gå till botten med Tidningsmysteriet. Reportern Sigge Jansson, tidningsbudet Uno Svan och fotografen Pia Penn-Tax är de mest misstänkta. Detta är en av de svagare böckerna i serien. 92 sidor.