Anastasia Wahl: Den vidrige (Vertigo 2002)
Vem som gömmer sig bakom pseudonymen Anastasia Wahl det vete tusan, men hon (han?) har fått till en bok som inte liknar någon annan. Nåja, lite lik American Psycho är den kanske med sin mix av sex och våld. För det är vad du bjuds på. 108 sidor fullspäckade med sjukt och överdrivet våld och homosex, heterosex, spännande sex och perverst sex. Finns det någon tydlig story här, någon röd tråd, så drunknar den nästan i alla vålds- och sexskildringar när alla har sex med alla.

I försöken att ändå få till en berättelse om huvudpersonerna i den svenska småstaden Österköping blir sagan till en intensiv satir (med många sex- och våldsinslag). Politikerna har sexmöten i Frimurareordens bastu, polisen representeras av trötte kommissarie Ballander som är mer sugen på att få utlösning än att sätta dit skurkar.

Anarkistkollektivets medlemmar fantiserar om varandra och planerar ett attentat mot porrbutiken Blue Rose och systrarna Muttander sexmördar en affärsman på hotell. Och så får vi inte glömma vaktmästaren Dvärg-Olle som dyker upp där man minst anar det och vår hjältinna i egen hög person, journalisten Klitty – sexgudinna på jakt efter det stora scoopet.

Det är annorlunda, spännande, roligt, helt sjukt galet och rent nonsens. Allt på en och samma gång. Något att antingen älska eller hata. Jag är för tillfället hur kluven som helst och sätter ett fegt medelbetyg men kommer självklart att läsa del 2.
Anastasia Wahl: Akta dig för dvärgen, Klitty! (Vertigo 2003)
Akta dig för den här boken! Detta är på alla sätt mycket sämre än den heltokiga första boken om journalisten Klitty.

Wahl fortsätter att i detalj skildra sexuella möten mellan personerna i Österköping och det är som tidigare kryddat med perversioner och våld. Kroppsvätskorna flödar och könsdelar och drifter beskrivs med ett, om man säger det snällt, ganska mustigt språk. Som tidigare är alla inblandade drivna av sex och sex allena och kan utan tvekan tänka sig en snabbis med vem som helst, när som helst. Samma kön, motsatt kön, ung, gammal, snygg, ful, missbildad spelar ingen roll.

Någonstans på dessa 199 sidor skall det finnas en story, och det gör det väl kanske, men det känns mest som en räcka absurditeter med olika möten skapade för att kunna skildra än mer sex och våld. Istället för att enbart bygga vidare på sin egen hjältinna journalisten Klitty och hennes vänner dyker nu en hel mängd svenska kändisar, politiker och hela kungahuset upp. Med förstås lätt förvanskade namn men ändå fullt igenkännbara.

Och alla är förstås riktigt kåta sexgalningar! Det är inte helt lyckat och något att bara skratta åt. Det känns lite pinsamt och krystat överdrivet efter ett tag. Men visst händer det en massa. En mördare härjar i staden och denne mördar bara epileptiker. Varför kan man undra? Snart snackas det om att förövaren är en dvärg. Klitty och hennes väninnor som lever ut sina sexfantasier i den underjordiska Klittygrottan börjar snegla misstänksamt mot sin egen sexgud Dvärg-Olle. Kan deras bästa vän och sexatlet vara mördare?

Israels premiärminister kommer till Sverige på besök och han är onormalt tjock. Han har en atombomb i magen. Delar av säkerhetspolisen skall förstås hålla koll på honom, men är mer intresserade av varandra.

Under Gamla Stan i Stockholm gräver tre olika sällskap efter drottning Krystinas hemliga knullkammare på jakt efter De Kåtes Sten. När till slut hela Gamla Stan brandbombas med napalm och befolkningen nödslaktas har boken rasat ihop till ett fullkomligt misslyckande. Och sen kommer Guds hand i form av självaste Anastasia Wahl in i handlingen och räddar livet på våra huvudpersoner och det är dödsstöten. Jag kan inte sätta annat än lägsta betyg på detta.
Anastasia Wahl: Klitty III (Vertigo 2004)
I denna den tredje boken om Klitty Andersson måste jag säga att Wahls berättarkonst tagit fart och nått nya höjder. Den här gången finns det en story genom bokens 218 sidor och både sex-och våldsskildringarna är färre och mer normala. Om man kan använda ett sådant ord vid beskrivning av Klittyböckerna.

Det är förstås fortfarande en absurd och överdriven berättelse och som alltid vill alla bara ha sex med varandra, men ändå. Det är sammanhang i det som händer, vi följer personerna genom händelserna och borta är alla dumma förvanskningar av kändisar som plågade mig vid läsningen av del 2. Här sitter jag och läser och känner att detta förtjänar en solklar trea i betyg (i sin genre kanske rentav en fyra) och så kommer jag fram till upplösningen.

Där vräks det på med nonsensdumheter igen och den trevliga läsupplevelsen faller lika platt som avslutningen i bok nummer 2. Slutet blev en grymt stor besvikelse. Det höll inte hela vägen.

Detta handlar om livet i radhusförorten Ollonbergen. Sussie och Lennart funderar på familjerådgivning. Det har gått slentrian i samlivet. Fast terapeuten Sven-Bo Mild är kanske inte rätt person att vända sig till? Man hittar ett lik i tvättstugan. Det är körsång och konserter som urartar på servicehuset. Anställda och chefer är grannar som gillar/ogillar varandra och vi stiftar också bekantskap med den galne uppfinnaren Brynolf.

Det är heta känslor och hemliga känslor i omlopp i kvarteret. Snart är det alla med alla på ett eller annat sätt. Och det är lagom upphetsande, spännande, sjukt och då kliver tyvärr Klitty och Dvärg-Olle in i handlingen och rör till det. Än värre blir det när Anastasia Wahl dyker upp i förklädnad. Och då försvann det en stjärna i betyg.
Anastasia Wahl: Klitty och Da Vinci-kådisen (Vertigo 2006)
Som framgår av titeln är detta Anastasia Wahls egen plagiatversion av bästsäljaren Da Vinci-koden.

Här är det Klitty som kallas till platsen där bibliotekarie Brunius blivit brutalt lavemangsmördad. Gåtor skrivna i avföring måste lösas och det blir Klitty som tillsammans med den avlidne bibliotekariens sexgalna dotter Miranda, som tar sig an dem. Och alla andra sexutsvultna människor som svischar förbi i berättelsen likaså.

Gåtorna och kampen om den mytomspunna Da Vinci-kådisen, eller Gnaarken med ett annat namn, är förstås av underordnad betydelse. Som vanligt är det framförallt sexscener läsaren bjuds på, somligt är knäppare än annat, men av och till finns här som sagt en story där allt handlar om den heliga Gnaarken. Och kampen verkar stå mellan två starka krafter mellan vilka Klitty och Miranda alltså hamnar.

På ena sidan finns scoutrörelsen med sina heliga små bögkrigare som alltid är redo och på andra sidan som motståndare finns de homofoba soldater som den galne presidenten i Orala Rummet sänt ut på jakt...

Detta är som du förstår 203 sjukt galna sidor som möjligen kan förtjäna ett svagt medelbetyg i crazy-genren.
Anastasia Wahl: Klitty - Ett rymdäventyr (Vertigo 2010)
Sexgudinnan Klitty blir uppringd av den svenske astronauten Krille Fågelholk som vill ha en träff. Det får han och snart spirar romansen. Krille tar med sig Klitty ut på en bröllopsresa i rymden. Ombord finns fripassagerare i form av Dvärg-Olle och resten av Klittys bästa galna kompisar. Naturligtvis blir det helknäppa sexorgier ombord.

Så en dag nås skeppet av ett meddelande som låter berätta att Jorden gått under. Det finns inget hem att återvända till. Sällskapet låter frysa ned sig bara för att vakna upp ur sin 600-åriga sömn ombord för att möta Skaparen, ja, naturligtvis Anastasia Wahl i egen gudalik person. Hon styr skeppet (som sällskapet passande nog döpt om till Kuken) in i ett svart hål (!) och så är Klittys saga all.

Här kom 116 helt galna sidor fyllda med sex i diverse sjuka former, inkl. 8 sidor svartvita tecknade sexserierutor. Och nu å skall det vara slut på Klittys äventyr. Skönt är väl det för det hela blev bara för löjligt.