Elise Title: Romeo (Rabén Prisma 1996)
(Romeo. 1996)

Spännande debutroman om San Franciscos seriemördare Romeo som förför sina offer med champagne, sex och sadomasochism och därefter stryper dem och skär ut deras hjärtan. Och lämnar hjärtat från föregående offer hos det nya.

Romeo bryter sig aldrig in hos offren. Alla verkar de känna honom, men polisen har ändå inga ledtrådar. När den välkända psykiatrikern Melanie Rosen, som försökt analysera Romeo åt polisen och deltagit i debattprogram i TV, blir Romeos nästa offer börjar man fundera på om hon haft rätt i sina analyser och kommit mördaren för nära.

Melanies syster Sarah beslutar sig för att hämnas systerns död och går i TV ut och utmanar Romeo, kallar honom feg och säger att hon minsann inte kommer att låta sig skrämmas. Självklart är nu Sarah utsedd till Romeos nästa offer men hur skall han gå till väga? Han kan inte bryta sina vanor, sitt mönster. Han måste låta Sarah vara trygg i hans sällskap. Och visst, hon är på sin vakt, men går ändå i fällan för Romeo är inte vem som helst. Spännande jakt på en mördare, som sagt. 480 sidor.
Elise Title: Afrodite (Rabén Prisma 1997)
(Aphrodite. 1997. Finns även utgiven som: Chain Reaction.)

Hm, till en början lite rörig. Det är för många människor som dyker upp i flera korta stycken, och jag får först inte grepp om dem, men det ordnar snart upp sig och blir spännande, riktigt spännande, för vem av alla dessa personerna är mördaren?

Doktor Carolyn Hoffman är psykiatriker, specialiserad på behandling av sexuell fixering och den ena patienten har fler hemligheter än den andra. Tre mord sker i snabb takt och misstankarna faller på Carolyn. Det ena offret är en av hennes patienter, det andra är hennes älskare. Anknytningen till det tredje offret är inte solklar men man har sett doktorn på mordplatsen.

Polisen och tidningarna går hårt åt Carolyn och även sedan nya bevis börjat peka på en av doktorns patienter finns det människor som inte släpper Carolyn som misstänkt. Snart börjar olika bevis flytta fokus från den ena personen till den andra, och tillbaka till somliga på nytt, innan berättelsen är slut och den verkliga mördaren funnen. Japp, ännu en läsvärd bok av relativt okända Elise Title. 407 sidor.