Super-action med James Hawker


Carl Ramm: Mardröm i Florida (Winthers 1985, Super-action-serien #4)
(Florida Firefight. 1984)

James Hawker tvingas sluta som polis i Chicago efter att ha skjutit ihjäl en kidnappare som just mördat två barn. Pappan (Mr. Hayes) till ett av offren är stenrik och helt inställd på att Hawker verkligen gjort allt han kunnat göra i den rådande situationen. Kan Hawker som nybliven arbetslös tänka sig att acceptera ett jobb på annan ort?

Kanske rentav sticka iväg någonstans där det finns otäcka gangsters som ställer till det för vanligt folk och rensa upp lite? Använda sina talanger och Mr. Hayes pengar till att skipa rättvisa?

Tja, det hade ju inte blivit mycket med den här berättelsen om inte Hawker accepterat. Han drar iväg till den lilla staden Mahogany Key i Florida där Hayes en gång i tiden gillat att fiska. Nu är invånarna kuvade, hårt hållna av lokala colombianska affärsmän/knarklangare.

Hawker låtsas ha köpt den lokala restaurang- och hotellverksamheten och det dröjer förstås inte länge innan colombianerna dyker upp. Det blir mest våldsamheter på resten av de totalt 158 sidorna, lättsmält action med en tuffing som tål det mesta. Rätt spännande, betygstrean går lite åt det starkare hållet.
Carl Ramm: Gatans lag (Winthers 1986, Super-action-serien #8)
(L.A. Wars. 1984)

Mr. Hayes sänder James Hawker till Starnsdale, en förort till Los Angeles där rivaliserande gatuligor håller den vanliga befolkningen i ett terrorgrepp. Det blir Hawkers uppgift att rensa upp bland ligamedlemmar som rånar, våldtar och mördar.

Enmansarmén Hawker ger sig in i en kamp mot såväl Pantrarna som Satanás samtidigt som han går på kändispartyn och lägrar unga läckra skådisar…

Lättsmält högtempo-action på 159 sidor, i sin egen lilla genre värt en fyra i betyg om man har enkla behov och ett sug efter en machokille som sprider död omkring sig…
Carl Ramm: Krig i Chicago (Winthers 1986, Super-action-serien #12)
(Chicago Assault. 1984)

Hawker är på party hos miljonären Saul Beckerman och står och pratar med dennes fru när okända män skjuter Saul så att han störtar mot sin död nedanför höghuset. Hawker gör processen kort med flera av de objudna gästerna.

Strax därpå är det Hawkers allra bästa vän Jimmy som dödas när hans lilla bar utsätts för ett brandattentat. Hawker och Jimmys vän, den fantastiskt vackra Megan, undkommer i sista stund.

Irländsk ilska flödar och Hawker och Megan tar upp kampen mot terrorgruppen Bas Gan Sagart...

Hawker har förutom hämnd i fokus siktet inställt på Megan, men förstås inte för att skjuta henne utan för att få henne i säng. Han har aldrig tidigare känt så här för någon kvinna, han bara måste ha henne. Varför är hon så motsträvig? Hon verkar ju gilla Hawker också…

Mer action i samma stil som tidigare, bara ett lite mer personligt uppdrag den här gången och med en rådig kvinna som hanterar våld och vapen lika bra som Hawker själv i delad huvudroll. 156 sidor.
Carl Ramm: Massaker i Bronx (Winthers 1987, Super-action-serien #16)
(Deadly in New York. 1984)

159 nya sidor erbjuder fler kulkärvar från James Hawkers vapen och högar med lik, ja i princip bara mer av vad som serverats i föregående böcker. Den här gången reser Hawker till New York för att rädda tyskar i Bronx från en grym affärsman men först har han dödat mördaren Renard i Västindien. Eller rättare sagt, Hawker tror att han gjort det. Renard dyker förstås upp i New York och vill ge betalt för gammal ost. Typ.

Det lite nya den här gången är att Hawkers välgörare Mr. Hayes och dennes assistent i stor grad är involverade i handlingen. Hayes blir kidnappad och assistent Hendricks får greppa skjutvapen i sin hand och återigen bli den soldat han en gång varit.

Våldsam action, en hel del spänning och ond bråd död.
Carl Ramm: Slavhandlaren (Winthers 1987, Super-action-serien #18)
(Houston Attack. 1985)

Hawkers nya uppdrag är att ge sig på en superrik ranchägare i Texas som utökar sin personalstab med slavarbetare från Mexiko. Hawker låtsas vara en enarmad man som söker arbete och snart är han i vanlig ordning i full färd med att döda Skate Williams medarbetare. Chefen själv skall han spara till sist och sakta, sakta ta livet av, plågsamt…

Innan de 155 sidorna är över har Hawker suttit på hästryggen och blivit erbjuden ett riktigt jobb som en äkta Texas Ranger! Med den här boken tar serien om ex-polisen James Hawker på svenska slut, men fler böcker finns oöversatta. En tuff och hård kille som Hawker kan kanske aldrig dö. Eller?