Super-action med Rod Gavin


John Quinn: Mord på uppdrag (Winthers 1985, Super-action-serien #3)
(Mercenary Kill. 1982)

Ex-militären Rod Gavin jobbar numera åt CIA som ett slags problemlösare (läs: lönnmördare). Det är dags för hans åttonde och sista uppdrag innan han kan bli sin egen, en fri man bortom CIA:s kontroll.

Det är stridigheter och kamp om makten i Costa Bella. Gavin får till uppgift att mörda en skurk och blir varse att skurken är en gammal vän. Gavin utför dock sitt uppdrag men kan inte annat än att inse att han blivit lurad. Inblandade är många män i maktens korridorer som lovar runt och håller tunt. Gavin skall se till att de får betala...

Efter 159 sidor är Gavins åttonde uppdrag helt avslutat och han har fått sin hämnd. Detta var en lite rörig bok och som bäst halvspännande. Över egentligen innan den börjat, men vad kan man förvänta sig av en tunn kioskdeckare... eller hur nu detta skall beskrivas...
John Quinn: Hämnd för en vän (Winthers 1986, Super-action-serien #7)
(Silicon Valley Slaughter. 1983)

Duffy från Justitiedepartementet blir nedslagen i sin systers bostad i San Fransisco och hamnar på sjukhus, svävande mellan liv och död. Rod Gavin reser till Kalifornien för att titta till sin vän. Han kommer precis i tid för att avstyra ett mordförsök på kamraten.

Systern som förstås är försvunnen verkar ha skapat något slags viktigt dataprogram. Det är något som den japanska maffian vill åt. Rod Gavin använder sina speciella talanger för att döda skurkar och lösa mysteriet.

158 sidor som tillsammans ger en bättre berättelse som är mer intressant och spännande än den förra om Rod Gavin.
John Quinn: Patrullen som försvann (Winthers 1986, Super-action-serien #11)
(The Kill Squad. 1983)

Någonstans i skogen finns ett hemligt läger med tränade soldater som planerar terrordåd. Gänget har den lokale sheriffen i sin hand men lägret har infiltrerats av en journalist. Journalisten är nu avslöjad och på rymmen.

Rod Gavin söker upp journalistens flickvän och blir förstås därmed tvungen att involvera sig i mysteriet på allvar. 156 sidor action, en helt okej lättsmält story.
John Quinn: Handel med död (Winthers 1987, Super-action-serien #15)
(Crystal Kill. 1984)

Rod Gavin gör det för pengarnas skull. Han får 5000 dollar för att resa till Los Angeles och säga åt Harve Stimson att denne skall återvända hem till frugan. Väl på plats i staden kan Rod Gavin passa på att hälsa på bekanta. Han blir varse att sjömannen Doug försvunnit när han fiskat hummer.

Rod snokar lite mer i fallet och plötsligt finns där skumma filmmakare och hemska knarklangare med i bilden. Ett nytt farligt äventyr för Rod Gavin, tuff ex-militär. 158 sidor.