Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune och klantpappan (Rabén & Sjögren 1999)
Sune är dubbelt livrädd. Först och främst är han skraj för att pappas klantighet skall ha gått i arv till honom själv och nu är det dessutom föräldramöte. Sune är rädd för att pappa i vanlig ordning skall skämma ut sig.

När mamma och pappa kommer hem från föräldramötet svimmar Sune. Det värsta tänkbara har hänt! Pappa Rudolf har blivit klasspappa och skall vara med i skolan på sina lediga dagar. Usch och fy så hemskt.

Det är dags för Sunes pappa Rudolf Andersson att få vara huvudperson i en bok. Här är han och går på varuhus och restaurang. Han spikar upp panel hemma och gör hål i väggen, målar om friggeboden, kör för fort, klär ut sig till tjej, försöker laga bilen, går på bio och en hel del annat. Ganska ofta går något fel. Extra irriterad blir pappa när hans syster Renate dyker upp. Hon är ju så perfekt och duktig på allt.

Sune träffar uppfinnaren Salim och hans snygga syster Mariam och av pappa Rudolfs dagar i skolan blev det inte så värst mycket men han försöker sig på att rengöra flaggstången i alla fall... 125 roliga sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sunes största kärlekar (Rabén & Sjögren 2000)
Karl Sune Rudolf Andersson är nu 10 år gammal och skall skriva något till skoltidningen. Det blir ett reportage om hans största kärlekar och de är bland annat vatten, skolan, familjen, kompisarna och framförallt tjejerna. Här berättas på 112 sidor om hur och varför Sune älskar just allt detta och mycket mer. Somliga berättelser blir skoj, men andra mindre lyckade.

Nu när Sune dessutom är äldre är det lite mindre skoj och bus och mer allvar i tillvaron. Kompislek på tre är inte alltid så lyckat och när det blir fotbollsmatcher mellan Sverige och andra länder kan vänskap lätt bli något annat när man håller på olika lag. Ett kapitel handlar om Sune som pratar med sina gosedjur och ett annat om hans osynlige kompis Korvson, så här blandas högt och lågt, roliga bitar med trista, så som helhet kan detta inte få mer än medelbetyg.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Släkten är värst, Sune (Rabén & Sjögren 2001)
Pappa Rudolf skall fylla år och det vill han helst glömma. Den här bemärkelsedagen är inget att fira och han vill bara smita undan från släkt och uppvaktning. Rudolf lånar chefens stuga i fjällen alldeles gratis och tar med sig hela familjen dit. Det skall bli lite skidåkning, lugn och ro... tror de.

Resan dit blir en plåga, stugan är i skriande behov av upprustning och skidor kan ingen av dem åka. Jo, lillebror Håkan Bråkan visar sig vara en riktig fartfantom i backarna.

Sune träffar Endla, världens vackraste flicka och till slut dyker tyvärr hela hemska tjocka släkten upp på besök i alla fall. Det fuskas i bingo, tapetseras, tävlas i skidbacken och med snöbollskrig. En bra Sunebok med sammanhållen vinterstory på 149 sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune och Mamma Mysko (Rabén & Sjögren 2002)
Klart att mamma Karin skall vara huvudperson i en Sunebok också. Nu när Sune vägrat följa med pappa och syskon på en resa till norrland tillsammans med farmor och farfar får han vara ensam hemma med mamma. Det skall bli skönt med ett sommaräventyr tillsammans med henne; klättra i klätterställningar, bada, gå på bio och så, planerar Sune. Men hur tänkte han?

Mamma har helt andra planer. Det blir till att bevista barndop och gå i avskyvärda tjejklädesbutiker istället. Usch. Och så blir det tjejmiddagar med mamma och hennes vänner och när mamma festat för hårt skall Sune hjälpa till. Han bjuder på öl. Sen försöker mamma sluta röka och klär sig i en badrumsmatta! Så knasigt! Tur att hon är så bra på att köra go-kart i alla fall. Sune har en rätt häftig mamma ändå. 120 som bäst halvskojiga sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune och Tant Tonåring (Rabén & Sjögren 2003)
Sunes storasyster Anna är 14 år och till största delen i centrum bland dessa 123 sidor. Hon skrämmer livet ur Sune. Hon blir arg för minsta småsak och vrålar som det värsta monstret. Nu är väl kanske Sune och lillebror Håkan lika besvärliga, retsamma och nyfikna som alltid, men nu när Anna är i puberteten, då gäller det att passa sig. Sune blir hotad till livet mest hela tiden. Och han som bara vill vara hjälpsam och både rädda Anna från hemska pojkvänner och samtidigt varna killarna för sin farliga syrra...

Anna bjuder familjen på mat och till Sunes fasa tillkännager hon att hon blivit vegetarian, så vad blir det för hemskt på tallriken? Strax därpå står det klart att Anna inte bara är en vegetarian, hon är en robot också! Ett par kapitel handlar om den stora sorg som drabbar pappa Rudolf när hans bästa vän Ville dör. Ville, det är Ville Volvo det, familjens gamla skruttiga bil som nu lagt av. Hela gänget ger sig av till bilaffären där pappa vill ha den bästa och samtidigt billigaste bilen.

Som helhet är detta lite lagom småkul mest hela tiden, precis som de flesta böckerna i serien.