Sören Olsson & Anders Jacobsson: Duktigt, Sune! (Rabén & Sjögren 1991)
Sune är duktig på nästan allt. Bäst är han på att vara en tjejtjusare, men han är också rätt bra på att retas med sina syskon. Att busa med storasyster Anna är festligt, men hon kan allt ge igen och det tycker faktiskt Sune är riktigt bra!

Sune bygger en koja med kompisen Isak och lillebror Håkan uppfinner den helt fantastiska leken Sandstormen och pinnen. Det blir en solsemester utomlands för familjen Andersson och pappa Rudolf knuffas i poolen. Sune visar sig händig och bygger en cykel och kan dessutom tänka sig att vara barnvakt för en viss summa pengar. Det kommer mamma och pappa att ångra.

Det blir en hälsokontroll hos doktorn och så visar sig Sunes flickvän Jennifer vara någon helt annan än vad Sune trott. När Sune hälsar på i sin gamla skolklass visar det sig att Rodney tagit över efter Sune som klassens tjejtjusare och att Sunes fru Sophie kastat bort sitt äktenskapskontrakt. Ajajaj, vad skall hända med hennes och Sunes förhållande? Eller är det kanske redan slut? Och just då tar mamma och pappa upp diskussionen om huruvida hela familjen skall flytta igen! 132 nya sidor om Sunes liv.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sunes jul (Rabén & Sjögren 1992)
Det är 23 dagar kvar till julafton och stackars Sune har drabbats av IZP-viruset och han längtar riktigt mycket efter både snö och paket. På 172 sidor tar vi del av familjen Anderssons decemberupplevelser och de ägnar sig åt i stort samma saker som vilken annan familj som helst när det lackar emot jul. Det blir pulkaåkning, julbak och besök hos farmor och farfar. Julklapparna skall inhandlas, julgranen skall hittas och tas in och så blir det allt färre dagar kvar i skolan.

Sune är med i en trist julpjäs, sedan blir det ett Luciatåg innan det är dags för skolavslutningen. Visst är somliga händelser inte riktigt som för oss andra, det blir ju liksom mer skruvat, galet och fel när Sune är inblandad, men det mesta är sällan riktigt roligt. Tyvärr är detta en av de minst roliga Sune-böckerna så här långt i alla fall.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sunes sommar (Rabén & Sjögren 1994)
Det är sommartider och familjen Andersson skall bestämma vart de skall ta vägen på semestern. Självklart framförs lika många olika förslag som familjen har medlemmar. Storasyster Anna vill tågluffa ensam och Sune vill till Argentina där alla vackra flickor finns. Pappa Rudolf lägger fram förslaget om en campingsemester i Myggträsk med tält och husvagn och det är det såklart ingen annan som gillar. Mamma föreslår en Greklandsresa och festlige Håkan lägger fram förslaget om en tripp till Ankeborg! Haha.

Eftersom man såklart inte kan enas får slumpen bestämma och det blir Greklandssemestern som vinner. Olyckligtvis gör pappa bort sig på resebyrån så det blir ju faktiskt en husvagnssemester i alla fall... Det blir naturligtvis hur rörigt och ilsket som helst. Pappa får foten överkörd och måste gå med gips. Mamma kör bilen alldeles för långsamt, man stannar och äter skräpmat, spelar minigolf och tittar på berömda sevärdheter. Pappa har ju med sig sin superbästa gamla scoutbok i vilken det står allt om precis allting. Ja, till och med polisen dyker upp för att hålla ordning på familjen...

Sune träffar såklart en tjej han blir förtjust i. Den här gången heter hon Cornelia. Mycket i semesterberättelsen kan man känna igen sig i och allt är sådär lagom småtrevligt som berättelserna egentligen är i nästan alla Sune-böckerna. 201 sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Supersnuten Sune – med rätt att snoka (Rabén & Sjögren 1994)
Sune skall inte bli polis när han blir stor. Han skall bli det redan nu. Varför vänta när det finns så många brott och mysterier att lösa omedelbart? Utklädd och iklädd rätt utrustning glider Sune runt som hemlig polis. Nej förresten, han är ju inte Sune längre. Han heter ju Harald Turesson och är poliskommissarie och tjuvarnas värsta mardröm!

Som Sune följer han med sin pappa hem till dennes nye chef och träffar supersnygga tjejen Saga Mybelius. Sen är det dags att lösa en serie fall. Harald Turesson vill försöka bevisa att syrrans pojkvänner är från månen. Han skall lösa mysteriet med de försvunna strumporna och lista ut vem som är familjens chips-tjuv. Hemliga polisen Turesson hjälper Sunes mamma på biblioteket och avslöjar en tidningstjuv.

Och så är pappa Andersson som vanligt den som gör bort sig rejält. Han kan varken renovera huset eller köra bil ordentligt. Den riktiga polisen dyker upp! Syster Anna lär Sune att det kan vara bra med en bra-att-ha-låda, och där kan man väl bara hålla med. Berättelsen om Supersnuten Sune är festlig och blir till en av de bättre Sune-böckerna i serien, så här långt. 156 sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune älskar Sophie (Rabén & Sjögren 1995)
Det är vår och då börjar det pirra lite extra i Sunes kropp. Han är om möjligt ännu mer kyss-sugen än vanligt. Sune har inbillat sig att han är en berömd tjejtjusare, romantikens riddare, flickornas hjälte och så vidare, och så visar det sig att alla tycker att Sune är en mes, en fegis, en tönt. Det blir ett plågsamt uppvaknande till verkligheten. Hans älskling Sophie verkar ha tröttnat på Sune och tillbringar mest tid med bästa tjejkompisen. Bland killarna är det den äldre och tuffare Elias som gäller. Sunes tid är förbi...

... men kanske ändå inte. Sune skall banne mig vinna tillbaka Sophies hjärta. Men det är inte så lätt. Först slår vattenkopporna till hemma hos familjen Andersson och sedan dyker stora hemska Mister Schmidt upp. Han hotar Sune med stryk, men de blir bästa kompisar istället. Sune suger i sig av alla tuffa saker som Schmidt kan, gör och säger för att bevisa att han visst inte är en mes.

Och det går såklart fel det med. Nu har visst Sune förlorat Sophie igen, till Schmidt den här gången... Ja, det är inte lätt att försöka vara älsklingen till lags... 152 sidor småskojiga äventyr för lillpojken Sune. Ännu festligare än Sune är lillebror Håkan.