Sören Olsson, Anders Jacobsson & Sonja Härdin: Sunes skolväska (Rabén & Sjögren 1996)
Sune skall snart fylla 7 år och det är bara några dagar kvar till skolstarten. Vi får veta vad Sune tycker om sin lillebror, storasyster, mamma och pappa innan han måste ägna sig åt världens viktigaste sak - han måste köpa en skolväska!

Mamma och lillebror Håkan Bråkan följer med Sune till varuhuset för att leta väska och det är många modeller som testas och förkastas. Först när Sunes kamrat, den söta Sophie, också dyker upp i affären och köper väska vet Sune vad han vill ha. En exakt likadan väska skall det vara och det spelar ingen roll att den är turkos och ser ut som en tjejväska. Tittar man extra noga kan nog de där blommorna se ut som ett gäng cowboys som rider i öknen… Och då blir ju detta en supertuff killväska…

31 sidor i stort format med färgglada illustrationer på varje sida. Själva berättelsen är väl sådär men det finns mycket roligt att hitta och titta på, på bilderna.
Sören Olsson, Anders Jacobsson & Sonja Härdin: Sune börjar skolan (Rabén & Sjögren 1997)
31 sidor färgglad berättelse om pojken Sune Anderssons allra första dag i skolan. Han packar ryggsäcken med nödvändigheter (boxhandskar, löparskor och bananer) och ger sig iväg till uppropet tillsammans med mamma.

Fröken berättar om olika regler och rutiner, om skolsköterskan, rektorn och föräldrasamtal. Sune delger läsaren sina tankar kring olika skolämnen och skrämmande figurer i äldre årskurser. Sune sitter i bänken bredvid Sophie Blixt och tycker att hon är fin…

En fint illustrerad och gullig bok om skolstarten.
Sören Olsson, Anders Jacobsson & Sonja Härdin: Sunes skol-zoo (Rabén & Sjögren 1999)
Barnen i Sunes klass har fått i uppgift att ta med sig sina husdjur till skolan. Sune funderar på att ta med sig lillebror Håkan, ja han är ju lite som en apa… Sedan försöker han tvinga sin katt att följa med men det går inte, Sune får ta med sin osynliga minigris istället!

Klasskamraterna dyker upp med marsvin, katter, grisar, hundar, kaniner och papegojor. Naturligtvis blir det fullt kaos i klassrummet. Mattias tar med sig sin pytonorm och Jocke är sur för att fröken inte ville se hans två krokodiler…

Vilken tur att Sune kan komma till undsättning och vara det väldigt mycket speciella och ovanliga djuret pussgalningen…

30 färgsprakande sidor bilderbok, med en del lättläst text och stora, glada teckningar på varje sida. Mycket underhållande.