Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sagan om Sune (Rabén & Sjögren 1984)
Sune bor tillsammans med sin mamma, pappa, storasyster Anna och den hemska, besvärliga lillebrorsan Håkan. Sune är 7 år och går i första klass. Detta är berättelsen om hans liv. På 126 sidor följer vi Sune genom de mest skilda händelser som tänkas kan. Vi är med när han leker krig i skogen och skall rädda klasskamraten Daniel från de större grabbarna i årskurs tre. Sune har rättskrivning i skolan och skriver fel, han är rädd för den otäcka mattanten Pomperipossa och blir rejält sur när lillebror Håkan har sönder hans gitarr.

Vidare berättas om Sunes kärlek för barndoms- och klasskamraten Sophie, om när Sune fick goddag-goddag-sjukan och hur han blev tvungen att knacka på hemma hos varulven den Gäckande Skuggan. Ja, det är bara en liten del av allt som händer. Detta är lättlästa sidor som snabbt flyger förbi. Det hela är rätt festligt, både igenkännande-roligt och knasigt-tok-roligt. Sune och hans vardagsbekymmer blir det spännande att läsa om i kommande böcker för vad som helst kan hända och det gör det tydligen också.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune börjar tvåan (Rabén & Sjögren 1985)
Sune börjar årskurs 2 i skolan och till klassen kommer den snyggaste tjej han någonsin sett, Maria Perez. Sune blir omedelbart förälskad igen, men hur skall det här gå? Sune är ju redan kär i och tillsammans med klasskamraten Sophie... Kan det vara så att pappa smittat honom med den så kallade gubbsjukan?

Familjen Andersson väntar tillökning, men vill Sune verkligen ha ett syskon till och hur skall det gå när han hamnar på sjukhus för att operera bort blindtarmen? I skolan skall det spelas teater och det är Sune som får spela en viktig huvudroll. Tyvärr är det en tjejroll för Sune skall vara Rödluvan! Vad familjen och framförallt den hemska kusin Algot kommer att skratta åt honom. Sune som tjej, haha!

Mer problem dyker upp i form av tuffe Affe som tvingar Sune att gå med i Tjejhatarligan. Men Sune älskar ju tjejer... Och han gör vad han kan för att välja ut passande sällskap till sin storasyster, vilket så klart inte uppskattas. Sur och ilsken rymmer Sune hemifrån... 140 roliga och lättlästa sidor som far förbi i rasande takt.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Självklart, Sune (Rabén & Sjögren 1986)
Sune blir storebror igen. Lillasyster Isabelle anländer till världen och hon är en riktig skrikunge. Jösses så hemskt störande hon är. Sune och brorsan Håkan vill inte ha henne kvar.

Sune bjuder in till party och med Ryska Posten som skojig lek blir det pusskalas. Härligt! Mindre kul blir det när det är dags att få en spruta i skolan eller klippa håret till en hemsk frisyr.

Familjen Anderssons trivselkväll blir en pinsam historia och så avslutas boken med att Sune har en hemlig koja och sedan sjunger helt fel på skolavslutningen. 133 lättlästa sidor och en hel del svartvita teckningar ritade av den ena författaren Sören Olsson.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Sune och Svarta Mannen (Rabén & Sjögren 1989)
Sune skall åka på läger för första gången och bo i tält, paddla kanot och slå ihjäl krokodiler. Allt skulle vara perfekt om det inte vore för den hemska Svarta Mannen som smyger runt och skrämmer barnen och drar upp tältpinnarna mitt i natten. Usch och fy för honom. Och så kan han smitta ner en med hemlängtanbaciller också!

Lillasyster Isabelle skall döpas i kyrkan och Sune förstör ett Luciatåg när han skall vara stjärngosse. Sedan gör Sune något man inte får. Han tar en födelsedagspresent till sin flickvän Sophie i en affär utan att betala! Det var dumt gjort.

Ännu dummare är att mamma och pappa berättar att hela familjen skall flytta ifrån staden till en annan ort 15 mil bort. Sune måste byta skola och skaffa nya kompisar. Men, men, hur skall det gå med kärleken? Han är ju tillsammans med Sophie! Sunes liv fortsätter att vara synnerligen händelserikt och roligt att följa. Här bjuds på 126 nya sidor.
Sören Olsson & Anders Jacobsson: Tjejtjusaren Sune (Rabén & Sjögren 1989)
Här kommer hundra nya sidor om Sune och hans liv. Här finns en del svartvita teckningar och en massa händelser mellan bokens pärmar. Sune och hans familj har ju nyss flyttat till en annan stad. Sune börjar i en ny skolklass och får snabbt nya vänner. Tjejer har han lovat sig själv att inte bry sig om. Han har ju sin Sophie kvar i den andra staden och de är fortfarande tillsammans. Ja, de har ju rentav gift sig med varandra och lovat evig trohet.

Men Sune är ju Sune. Inte kan han sluta tänka på tjejer. I en parallellklass i 3:an finns ju supersnygga Jennifer och henne blir han förstås kär i. Det blir skoldans med slipstvång och Sune blir biten av dansflugan. Så är det dags för Mörka Minuten och då är allt tillåtet. Kan Sune möjligen lyckas pussa Jennifer där i mörkret?

Det blir brandövning i skolan, pappa Rudolf Andersson skall ansöka om banklån men har tyvärr med sig sina bråkiga söner in på banken. Det blir förstås kaos. Men så blir det ändå dags för det bästa av allt, en övernattning hemma hos Sophie!