Erica Spindler: Dödlig lek (Harlequin/MIRA 2002)
(Shocking Pink. 1998)

Tonåringarna Raven, Julie och Andie är allra bästa kompisar, de håller ihop i vått och torrt, stöttar och skyddar varandra.

Julies pappa är djupt religiös och sätter upp stränga regler för sin dotter, minsta övertramp bestraffas hårt.

Angie har trott sig ha världens bästa familj men tillvaron rasar ihop när föräldrarna skall skiljas och fadern flytta ihop med sin unga sekreterare.

Raven lever med sin pappa och bär på en enorm hemlighet. Hon har sett fadern slå ihjäl och gräva ned hennes mamma i trädgården, men låtsas spela med i pappans lögner om att mamman stuckit ifrån dem båda… Hon njuter av sin vetskap och den makt det ger henne och skall när tillfället är det rätta låta pappan få sitt straff!

Nu är tjejerna ute sent en kväll i kvarter där flera hus står öde. Men de har hört musik och sett ljus så någon finns i närheten. Nyfikenhet och spänning får dem att hålla ett visst hus under uppsikt och snart smygtittar de på en man och en kvinna som tydligen möts för hemliga sexlekar. Så en dag är kvinnan naken och död, hängd och bunden i ödehuset. Det är visst polischefens hustru…

Att tjejerna smugit runt går förstås inte att hålla hemligt, men förövaren hittas ändå inte. Åren går och 15 år senare blir både Raven, Julie och Andie påminda om det de upplevt i ungdomen. Det verkar som att sexmördaren är tillbaka… En ny kvinna hittas naken, bunden, hängd i en ödebostad i samhället.

Och den vänskap som aldrig skulle ta slut sätts på hårda prov. De unga kvinnorna må ha gjort sig hyggligt fria från sina tuffa uppväxtår men somligt kan man inte ändra, får man inte ändra på… 412 lättlästa och rätt spännande sidor.
Erica Spindler: Svarta ängeln (Mira/Harlequin 2001)
(All Fall Down. 2000)

Melanie är polis i en liten småstad och drömmer om att knäcka det stora fallet och få uppmärksamhet. Hon lever ensam med sonen och ligger i en tuff vårdnadstvist med exmaken som tyvärr är en framgångsrik advokat. Melanie är en av tre trillingsystrar och båda de andra systrarna har sina egna problem. Ashley är i psykisk obalans och karlhatare, Mia lever gift i ett förhållande där hon misshandlas och maken har en älskarinna. Alla tre systrarna har också vuxit upp med övergrepp eller hot om övergrepp från en nu avliden fader.

Nu har rikemansdottern Joli Andersen hittats mördad och det blir ett stort polispådrag. Lokala snutar tampas med de stora grabbarna från FBI och när man inte kommer någonstans kopplas till slut Melanie bort från fallet. Istället lägger hon snart all sin tid och kraft på ett nytt mysterium hon stött på.

Har det inte varit ovanligt många olyckor och självmord i staden? Melanie är övertygad om att någon på ett raffinerat sätt mördar män som plågat kvinnor. Hennes teorier låter dock alltför vansinniga för att någon skall lyssna på henne och bara FBI-profileraren Connor tror hon kan ha kommit något på spåren. Snart är det dock Melanie själv som blivit huvudmisstänkt i sin egen utredning!

Efter 382 sidor är det hela slut. Lättläst, snabbläst, måttligt spännande och medelbetyg.
Erica Spindler: Svart mässa (Harlequin Bestseller 2003)
(Dead Run. 2002)

Rachel är pastor i Key West, Florida. Hon misstänker att det pågår oegentligheter på ön. Rachel tror sig vara en otäck sekt på spåren och skriver till sin syster Liz som skyndar till hennes hjälp. Men då är Rachel spårlöst försvunnen. Polisen har ingen anledning att misstänka brott, men snart börjar det hända grejer i den hittills så lugna paradismiljön.

En banktjänsteman tar livet av sig, en ung gravid kvinna hittas mördad på kyrkogården med fostret avlägsnat. Flickans pojkvän misstänks för mordet och han flyr för livet. Han känner sig rejält hotad av det knäppa gäng flickan varit tillsammans med.

Den tyste och mystiske Stephen är kyrkovaktmästare och han smyger runt och dyker upp lite varstans. Har han kanske sett något eller är han rentav förövaren själv? I Liz´ ögon är den nye pastorn också lite skum. Liz drar runt och söker efter ledtrådar till vad som hänt systern, men stöter bara på fler mysterium.

Ett kort tag lyckas hon övertyga den före detta polisen Rick, numera barägare, att hennes misstankar är riktiga, men ju mer Liz berättar om vad hon tror och är med om desto mer otroligt låter det. Ytterligare försvinnanden sker, somliga personer kommer till rätta som flytande lik. Ja, här händer otäcka saker. Någon eller några verkar ha fått smak för mord. Detta är både lättläst och rätt spännande. 381 sidor.
Erica Spindler: Tystnadens makt (Harlequin Bestseller 2004)
(In Silence. 2003)

Journalisten Avery återvänder efter 12 års frånvaro från den lilla orten Cypress Springs tillbaka hem för att begrava sin far. Modern hennes dog för ett år sedan, fadern hämtade sig aldrig från den förlusten och nu har han tagit livet av sig.

Hur tragiskt det hela än kan verka kan Avery på ett sätt inte förstå pappans självmord. Han var läkare och hade ägnat hela livet åt att rädda liv och även finnas där för de anhöriga till dem vars liv han ej kunnat rädda. Så att begå självmord, nej det låter inte alls som något hennes far kunnat göra, men å andra sidan hade inte Avery sett honom på så länge. Vem vet hur han verkligen hade det?

I Cypress Springs verkar på ytan inget vara förändrat. Hennes ungdomskärlek Matt Stevens arbetar som polis och dennes far Buddy som stadens polischef. Orten är ett under av lugn miljö och skötsamma invånare. Men snart så dyker alltfler frågetecken upp. Bland faderns kvarlåtenskap finner Avery 15 år gamla tidningsutklipp om ett brutalt mord på ung kvinna. Varför har pappan sparat dem? Varför är stämningen mellan Matt och hans bror Hunter så spänd? Avery har ett mycket gott öga till dem båda.

Och plötsligt verkar idyllen formligt explodera i kaos. En kvinna hittas brutalt mördad. Främlingar som passerar orten försvinner spårlöst. Snart stöter Avery på Gwen, en främling i staden som letar efter sin försvunna bror. Gwen har gjort noggranna efterforskningar och har stött på någonting mycket oroväckande – sammanslutningen De Sju.

Det verkar som att det finns ett hemligt sällskap som verkligen vill värna om gamla goda tider, gamla hederliga värderingar och lugn och ro. Ett sällskap som inte drar sig för att göra av med syndare, brottslingar och andra som de tycker stör den allmänna ordningen. Avery kan förstås till en början inte tro på sådana skrönor, men hon tvingas förstås tänka om. Något är mycket galet i Cypress Springs och vem går att lita på?

381 lättlästa och spännande sidor, stark trea i betyg.