Sofie Sarenbrant. Bakom din rygg (Bookmark Förlag 2017)
Frisörsalong De Luca är en av Stockholms hetaste. Ägaren Stefano har de rika och berömda som kunder, ja han fixar håret på kungligheter. Stefano är strax över de 40 och har plötsligt bara ögon för sin nyaste medarbetare, Angelina, som är en mycket duktig frisör, men sådär 15-20 år yngre.

För Angelina har en dröm slagit in. Hon har haft en mycket trasslig uppväxt och har kämpat för att lyckas. Nu äntligen har hon drömjobbet.

Jenny är kollega med Stefano och Angelina. Jenny har gått och hoppats på att det skulle kunna bli något mellan henne och chefen men nu verkar Jennys chanser mindre än någonsin, det är uppenbart att Stefano satsar på den nya tjejen Angelina.

Det här triangeldramat skall ta fart, eskalera och fullkomligt spåra ur.

Stefano håller på att förlora sitt arvegods, Salong De Luca. Stefano har spelat bort allt han äger och har, är duktigt skuldsatt och skyldig fel personer stålar.

Angelina har som sagt kämpat för att slå sig fram. För att komma dit hon nu är har hon ljugit ihop hela sitt livs historia och är varken utbildad frisör, gift eller heter Angelina.

Jenny å sin sida söker gemenskap, den stora kärleken och drar sig inte för att ligga med kunder. Ja, alla har stora hemligheter och får under berättelsens gång reda på oväntade saker om varandra.

Snart finns där både gangsters och polis på den lilla frisörsalongen. För många kunder verkar dö...

Bakom din rygg är 396 synnerligen lättlästa sidor mycket lättsmält underhållning. Det hela är rätt ytligt och överdrivet, susar förbi i raskt tempo och är växelvis berättat av Stefano, Jenny och Angelina. Den nervkittlande spänning som baksidestexten utlovar märker jag väl aldrig riktigt av, snarare är detta i mitt tycke en av de minst spännande böckerna från Sarenbrant så här långt. Det är dock en skildring av svek, begär och lögner, det kan jag absolut hålla med om. Betyget blir en trea men den är svag, det här blev en oväntad besvikelse.