M. J. Rose: Magdalenamorden (Harlequin/Mira 2007)
(The Halo Effect. 2004)

Någon mördar New Yorks prostituerade kvinnor. En efter en hittas de grovt skändade och iklädda nunnedräkter på olika hotell runtom i staden. Kriminalinspektör Noah Jordain söker uppenbarligen en galning men har inte många ledtrådar att följa...

Dr Morgan Snow är psykolog och den stora stadens främste sexterapeut. Hon hjälper sexuellt utnyttjade att bearbeta sina trauman och försöker finnas där för alla med olika typer av sexuella problem och mörka begär. Nu har dr Snow Cleo Thane som kund. Cleo är vacker som få, rik och beundrad. Hon driver ett framgångsrikt företag som prostituerad callgirl och eskortflicka. Men hon söker ändå Morgans hjälp. Cleos liv börjar bli tillkrånglat. Hon har många kunder som vill ha mer av henne och själv är hon förtjust på olika sätt i både en och två av dem...

Cleo har skrivit en bok om sig, sitt liv och männen i detta men vågar hon ge ut den? Vad kommer männen att säga? Ja, det är en krånglig sits och Cleo är mycket känslomässigt engagerad i sina män. En dag kommer hon inte på sitt planerade möte och dr Snow lyckas inte få tag på henne. Snow misstänker att någon av männen i Cleos liv kan ha fört bort henne mot hennes vilja, men vem?

Med hjälp av ett utkast till Cleos bok försöker Morgan Snow finna männen i Cleos liv för att ta dem på pulsen. Snart korsas dr Snows och polisen Jordains vägar för självklart är Cleo tagen av den galne mördaren. Lika självklart är dr Snow rätt nära att bli ett offer likaså...

Här finns 380 sidor som tyvärr inte är så spännande som jag hoppats. Visst finns viss spänning, någon överraskning mot slutet och en obligatorisk romans mellan den gode doktorn och polismannen, men mer än medelbetyg kan det inte bli tal om. Det mest fräscha är väl att huvudpersonen inte är en polis, privatdetektiv, läkare eller journalist som i tusen andra böcker utan en kvinnlig sexterapeut.
M. J. Rose: Bakom stängda dörrar (Mira Bestseller/Harlequin 2007)
(The Delilah Complex. 2006)

Philip Maur försvinner. En tid senare får journalisten Betsy Young en serie foton med posten, fotografier som föreställer en avliden Philip märkt med siffran ett.

Sexterapeuten Morgan Snow kontaktas av ett gäng kvinnor som behöver kollektiv hjälp. De visar sig alla vara medlemmar i Sharlakansällskapet, en mycket hemlig sexklubb för kvinnor med äventyrslusta. Philip Maur har varit deras kund och nu sprider sig oron. Har hans försvinnande och misstänkta dödsfall något med sexklubben att göra? Finns det en mördare i de egna leden? Dr Snow försöker hjälpa bäst hon kan, här finns ju faktiskt kvinnor som verkligen gillat Mr Maur.

Snart får Betsy Young nya foton med posten. Ännu en försvunnen man som fotats död, nu märkt med en tvåa. Och tro det eller ej men han var också en hemlig sexkund hos Sharlakansällskapet. Snart är Morgans terapi en mordutredning. Det går en seriemördare lös nånstans i New York och han verkar inte gilla männen som köpt sex. Eller är det det han gör? Eller hon? Dr Snow stöter på nytt ihop med polisen Jordain och gamla känslor flammar upp på nytt...

376 lättlästa och rätt spännande sidor. Förövarens identitet är okänd in i det sista och motivet bakom allt är så fräscht annorlunda att det hela förtjänar en stark trea i betyg. Detta är bättre än första boken om terapeuten Snow.
M. J. Rose: Nattfjäril (Mira Bestseller/Harlequin 2008)
(The Venus Fix. 2006)

En massa människor jorden runt sitter uppkopplade mot en viss hemsida och ser tjejer strippa och göra saker med varandra. Just den här gången slutar filmen på ett högst oväntat och hemskt sätt. Tjejen som nyss lekte med sin dildo stannar upp, får kramper, stönar högt av smärta, kräks och faller ihop. Många är tittarna som inget gör, andra ringer polisen och berättar om vad de just sett.

En annan kväll är det två tjejer som smeker varandra. Webbkameran sänder deras lek rakt in i tittarnas datorer och även denna gång avbryts det hela abrupt med andningssvårigheter och kräkningar innan allt svartnar...

Flickornas lekar kopplas till New York och det blir kriminalinspektör Noah Jordain som blir ansvarig för utredningen. På annat håll i samma stad sitter sexterapeuten Morgan Snow och tar hand om både vuxna män och ungdomar som blivit beroende av internetporr och håller på att sabotera sina liv och befintliga relationer.

Någonstans mördar någon unga flickor som visar upp sig framför webbkameror och självklart finns det samband mellan polisens utredning och de patienter doktor Snow försöker hjälpa. Länge, länge är den skyldiges identitet okänd, det hela är lättläst och ganska spännande. Dr Snow brottas fortfarande med sin relation med tonårsdottern Dulcie och sina komplexa känslor för polisen Jordain. 381 sidor som får betyget en stark trea.