Bingo Rimér & Hugo Rehnberg: En flickfotografs bekännelser (Lind & Co 2010)
Vilken bok! Så späckad med Bingo-läsning, humor, snygga brudar och tokigheter att det känns som att de 171 sidorna är bra många fler. Det börjar med uppväxten i Blekinge för att sedan, tack vare H&M och modellen Anna Nicole Smith, raskt skifta fokus till ett begynnande fotointresse och en flytt till Stockholm. Bingo tjatar till sig ett jobb som alltiallo på ett produktionsbolag och får snart träffa Izabella Scorupco. Sen fortsätter det med fotojobb på tidningen Slitz och bilder på Victoria Silvstedt och Bingo kan snart kliva fram som kändisfotografen nummer ett.

Bingo ordnar egna fester och besöker andras, han startar en lättsam grabbig tidning och ger sig in i underklädesbranschen. Han fotograferar den ena stora kändisen efter den andra och ligger med modeller till höger och vänster. Det berättas om Hells Angels, Las Vegas-bröllop, Kronprinsessan Viktoria och mycket, mycket mer, Playboy, Paris Hilton, systrarna Graaf, Viagra och knarköverdoser osv.

Ja, så värst mycket mer skall kanske inte sägas. Det är läsning du själv bör ta del av, om du är det minsta intresserad av Bingo, hans karriär, brudar och kändisliv. Sidorna flyger förbi och Bingo bjuder verkligen på både sig själv och sina modeller! Detta är sannerligen en flickfotografs bekännelser. Alla som figurerar på dessa sidor kan inte gärna vara helt nöjda med detta, väl?

Mer än 30 sidor tjusiga färgbilder på allsköns kändisar finns här också, liksom ännu fler svartvita foton insprängda i texten här och var. Skaffar du boken i pocketutgåva är den dessutom utökad med två nya kapitel och omfattar då 181 sidor, dvs. allt från den inbundna boken, inkl. färgbilderna, och lite till.

I de nya bitarna är Bingo på kalas med Kungen (Kungligt Kalas) samt träffar en svensk porrskådis (Puma Swede). Varför dessa delar inte fått vara med från början är ett mysterium eller bara ett vanligt hederligt kommersiellt trick.
Bingo Rimér & Hugo Rehnberg: Snapshots - Bingos bästa bilder (Lind & Co 2011)
Huruvida det verkligen är Bingo Rimérs allra bästa bilder mellan pärmarna kan ju alltid diskuteras. Han har säkerligen träffat och plåtat hundratals kändisar och borde ha tagit tusentals och åter tusentals bilder på dem. Om han nu faktiskt lyckats välja ut de allra bästa är jag inte man nog att svara på, jag har ju inte sett de han ratade och smaken är ju faktiskt olika, men här kommer i alla fall över 500 olika fotografier.

Kända och okända personer trängs på sidorna tillsammans med (förstås) en hel drös med lättklädda eller rentav avklädda flickor, somliga kända, andra kanske inte fullt så kända men vackra att titta på ändå. Flera av dem har säkert varit Bingos för en stund och prytt ett tidningsomslag eller två dessutom…

Peter Stormare, Ernst Billgren, Arne Weise, Börje Salming, Ulf Lundell, Danny Saucedo, Petter, Timbuktu, Markoolio, E-Type, Dr Alban, Martin Dahlin, Peter Siepen, Robert Gustafsson och många många fler. Hugh Hefner glider förbi, liksom ett par grabbar från rockbandet Aerosmith, jag tycker mig se Nick Carter från Backstreet Boys på en bild.

Victoria Silvstedt, systrarna Graaf, Kristin Kaspersen, Jessica Folcker, Tilde Fröling, Katrin Zytomierska, Kicki Danielsson, Linda Rosing, Carolina Gynning, Marie Serneholt, Elin Nordegren och många många fler.

Och med många, många fler tänker jag främst på hyggligt okända men vackra flickor utan kläder men med stora bröst. En hel del naket och lättklätt bjuds det på, över både ett och flera uppslag.

Några foton avbildar helt okända personer på Cuba där Bingo tydligen semestrat och plåtat lite. Ytterligare ett par uppslag visar privata bilder från egna familjealbumet, hans barn, hans bröllop osv.

På sina håll står det små anekdoter om mötet, själva plåtningen eller någon snitsig kommentar. Det livar upp. Ibland, och då kanske lite för ofta, dyker det bara upp en bild och det stör mig lite. Visst känner jag igen en hel del personer men väl många är de foton där jag verkligen undrar vem sjutton det är som plåtats. Lite extra info är en bonus, men det minsta man kunde ha fått veta är ju exakt vilka som poserat på Bingos Bästa Bilder…

Snapshots är ett roligt axplock från en framgångsrik tjejfotografs karriär. Här kan man bläddra runt och känna igen folk som är heta idag, var inne för ett decennium sedan, eller faktiskt både och. Bingo själv är kanske inte den snyggaste som finns, men nog har han haft ett gott öga för vad som gör sig framför kameran. Vill du spana på sexiga brudar är detta boken för dig! 158 sidor och de flesta fotografierna i färg.