Alex Raymond: Blixt Gordon i Kejsar Mings klor (Sörlins Förlag 1955)
Blixt Gordon befinner sig på planeten Mongo där han och prinsessan Aura blir tillfångatagna av Lejonmän. Efter en desperat flykt hamnar de först i tentaklerna på en otäck köttätande växt och sedan återigen som fångar, nu hos furste Barin, kusin och motståndare till traktens ledare, kejsar Ming.

Efter en duell mot en annan tillfångatagen vit man, som visar sig vara doktor Zarkow som Blixt Gordon redan känner, blir hela sällskapet faktiskt vänner och plötsligt skall våra huvudpersoner göra gemensam sak och försöka störta Kejsar Ming.

Furste Barin har nämligen konstruerat en raket som borrar sig fram under marken, genom jordskorpan. Man planerar att dyka upp bokstavligt talat mitt i det kejserliga palatset!

Det lyckas man med men tyvärr har prinsessan Aura lyckats fly och varna sin pappa Ming! Alla som färdats i den där underjordiska raketen tas tillfånga hos Ming. Nu måste Blixt slåss mot bläckfiskar och horntigrar...

Oj, oj då. Lättsmält rymdaction, en hyggligt underhållande mix mellan alldeles vanligt människoliv på Jorden och fantasifull, högteknologisk rymdtillvaro... 140 sidor.
Alex Raymond: Blixt Gordon i strid med örnmännen (Sörlins Förlag 1955)
Tro det eller ej, men Blixt Gordon är än en gång fånge! Den här gången har kejsar Ming sänt honom och hans kamrater till den avlägsna fängelsestaden, en märklig borg, där kung Vultan och hans bevingade örnfolk härskar.

En dag beslutar sig kungen för att det får vara nog med förmåner för de vita människorna från Jorden och tillkännager att Diana (svenska översättningen för Dana) skall ingå i hans harem som en av hans fruar. Blixt Gordon skall få slita tills han stupar i det stekheta eldrummet i atomlaboratoriet.

Blixt lyckas fly, stöter på fiender till Vultan som vill hjälpa till att störta kungen och befria alla fångar och lyckas bli infångad igen. När allt ser som värst ut börjar örnstaden faktiskt att tippa... En av de ljuspelare som håller staden uppe verkar ha tappat sin kraft. Det är naturligtvis den fantastiske doktor Zarkow som kommer till räddning!

En underhållande Blixt Gordon-berättelse på 138 lättlästa sidor!