Damon Rasti & Gloria Hedman: Tjuvlyssnat (Bokförlaget Känguru 2007)
Visst har du någon gång råkat höra ett privat samtal i kön i affären eller lyssnat på några som pratade på bussen eller diskuterade något vid ett bord intill ditt på caféet eller restaurangen? Till en början kanske helt ofrivilligt (somliga talar ju så högt) men sedan nyfiket ansträngt dig för att höra hela konversationen? För det var ju spännande, handlade om något du också var intresserad av eller bara lät så galet eller privat eller så... ja, vad det nu är som drar till sig ditt intresse.

Från hemsidan www.tjuvlyssnat.se dit svenska folket skickat in de samtal de snappat upp i vardagen har somliga av de bästa tjuvlyssningarna valts ut och här presenterats i bokform. Mellan pärmarna på den lilla boken ryms 143 sidor fyllda med mer eller mindre korta konversationer som någon annan än just de samtalande själva lyckats få höra. Somligt är riktigt roligt, annat går mig helt förbi. En del är allmängiltigt, annat mycket privat.

Helt klart är dock att det står illa till med både sunt förnuft och allmänbildningen i landet. Och det är ju förvisso det som blir så kul, men kommer du åt hemsidan eller bara håller öronen öppna själv därute på stan kan du säkert få höra både det ena och andra som är minst lika roligt som den här boken, och då blir den ju liksom lite överflödig. En småtrevlig liten bok att ge bort som present, men som helhet bara måttligt rolig.