Emma Pihl: Grattis! En bebis och ett drömjobb (Natur & Kultur 2013)
Det här är en bok för dig som under din föräldraledighet vill fundera lite kring din fortsatta yrkeskarriär. Är det kanske så att du går där hemma med en liten underbar bebis och känner att du aldrig vill gå tillbaka till ditt gamla jobb igen? Eller sliter kanske jobbet som småbarnsförälder på dig så mycket att du verkligen längtar efter att få börja jobba på allvar igen, träffa kollegorna, tjäna pengar och vara i tjänst regelbundet nio till fem?

Du kanske har börjat fundera på att gå ned lite i tid för att få det bästa av två världar – både ett arbete du trivs med i lagom dos och gott om tid för familj och barn? Du har kanske tröttnat på det jobb du tillfälligt lämnat och känner att något nytt är det som du verkligen längtar efter? Dags att skola om sig och helt byta yrkesinriktning? Starta eget?

Ja, hur det än ser ut för just dig kan du säkerligen få en hel del konkreta tips här som en hjälp på vägen vidare. Det bjuds också på en samling nyttiga fakta över vad som verkligen gäller, både för dig som arbetstagare och för dig som arbetsgivare, när det gäller regler och skyldigheter enligt lagtexter såsom Föräldraledighetslagen, Lagen om anställningsskydd, Jämställdhetslagen osv.

Det hela börjar med kapitel ett; Bebis och karriär, hur skall det gå ihop? Och fortsätter sedan med; Självcoachande guide till drömjobbet. Vad vill du göra? Var vill du vara? Hur ser din kompetens ut? Vad behöver du för kunskaper för att kunna få drömjobbet?

Kapitel tre heter kort och gott Så får du tid och handlar såklart om prioriteringar, att sätta gränser, vara effektiv. Ett av bokens allra längsta kapitel kommer härnäst: Dags för ett helt nytt jobb! Här tycker jag personligen att det finns en hel del matnyttigt att suga i sig. Hur hittar du jobben? Hur utformar du ett personligt brev, hur sätter du samman ditt CV? Att göra inför och under en eventuell intervju, och mer på samma tema.

Kapitel fem innebär några rader om en Ny karriär på gamla jobbet och sedan kommer en rejäl bunt sidor om att Bli mamm- eller papptreprenör. Här får du författarens tips på att omsätta din kreativa sida i ett konkret företag, att bli sin egen, att starta en fungerande verksamhet på egen hand.

Dags att karriärplanera och karriärpeppa rör förmågan att sätta mål med sin verksamhet, att hitta det som driver en, att vara sin egen fanclub. I kapitlet Ta dig tid för framtiden är vi återigen tillbaka lite i prioriteringar och visioner. Hur vill du ha det? Hur fördelar du din tid på jobbet, familjen, fritidsintressen, vänner…? Hur såg det ut innan du fick barn? Hur är det nu? Hur vill du att det skall se ut?

Kapitel nio handlar om jämställdhet. Vad betyder det för dig? Vem gör vad hemma? Det blir också en djupdykning i hur det ser ut i Sverige av idag. Vem stannar hemma och vårdar sjuka barn? Vem tjänar de mesta pengarna? Manligt och kvinnligt… Hur får vi teamet familjen att samarbeta jämställt? heter den här delen.

Sist och slutligen innan de 202 sidorna är till ända dyker kapitel tio upp; Så tillvaratar arbetsgivaren föräldrakompetensen. Ja, gör de det? Och vad säger riktlinjer och lagar?

Boken är som helhet mycket lättläst men olika kapitel tilltalar mig såklart mer än andra. Det finns godbitar insprängda både här och där, konkreta tips på olika saker, frågor du kan ställa dig själv, listor att göra. Det är självklart nyttigt att få veta vad som faktiskt gäller kring föräldraledighet, förkortad arbetstid, återgång till arbetet etc. På samma sätt kan det aldrig skada att kunna skapa ett så perfekt personligt brev och attraktivt CV som möjligt, att veta hur en jobbintervju går till osv. Ja, jag har ju redan sagt att kapitel fyra är nyttigt!

Men det finns förstås också saker som inte föll mig i smaken. Det verkar som att författaren i första hand vänder sig till den föräldralediga mamman, mer än till en förälder oavsett kön. Här har vi en kvinna som främst skriver för andra kvinnor, en mamma som tipsar andra mammor. Det var kanske inte meningen, men så känns det i alla fall. Det skrivs mycket om jämställdhet, orättvisor, skillnader i ledighet och lön. Jag är för jämställdhet men precis allt kan aldrig vara exakt lika för en pappa och en mamma…

En annan sak som stör mig rör den självklarhet med vilken hon slår ett slag för att ta med sig sitt barn på jobbet. Det faller sig säkert fullt naturligt att ha barn omkring sig om man som författaren väljer att starta eget företag därhemma samtidigt som hon är nybliven mamma, men för de flesta av oss är det kanske inte det lättaste i världen att få chefer och kollegor att acceptera att man har sina småbarn med sig på arbetstid. Därtill har vi alla de yrken där det skulle vara direkt olämpligt även om man fick… Ta med dig ditt barn till jobbet klingar lite illa i mina öron, det känns inte rätt mot vare sig arbetsgivare eller barn. Är det verkligen ett sätt att vara mer effektiv?