James Patterson & Howard Roughan: Smekmånad (Prisma 2005)
(Honeymoon. 2004)

Nora Sinclair är en utomordentligt vacker kvinna som alla män vill vara med. Jeffrey är världens lyckligaste man, han är nämligen gift med Nora. Fast på annat håll i en annan stad är Connor minst lika lycklig, han har nämligen just förlovat sig. Med samma Nora.

Föga anar herrarna att de bara är brickor i ett spel. De skall snart drabbas av en högst oväntad för tidig död och få sina bankkonton länsade. Nora vet precis hur hon skall göra. Hon skall bara upprepa det som hände med Tom, hennes förste man. Sen skall Nora dra vidare och snärja någon annan rik kille.

FBI-agenten John O'Hara är Nora på spåren. Bindande bevis saknas förvisso men förr eller senare skall han få henne fast. Men ju mer tid han tillbringar i Noras närhet desto mer förtrollad av kvinnan blir han. Snart vet han inte om han vill fånga henne, eller bara få vara med henne som man och kvinna. Allt tar en ände med förskräckelse när Nora genomskådar O'Hara och fortsätter spela spelet...

Patterson klämmer in 117 kapitel på 282 sidor. Det blir som du säkert förstår mycket luft på sidorna men samtidigt högt tempo i berättelsen. Bitvis är det lite spännande men samtidigt tyvärr ganska schablonartat och förutsägbart. Det här är lättsmält underhållning som varar max ett par timmar. Lite mer av både substans och spänning får det allt vara om boken skall sticka ut från mängden.