James Patterson (& Maxine Paetro): 21th Birthday (Century. 2021)
Kathleen är synnerligen upprörd. Hennes dotter Tara, 20 år, och 16-månaders barnbarnet Lorrie, är försvunna. Kathleen är övertygad om att de är döda och att mördaren är Lucas, Taras man och Lorries pappa. Blåmärken som hon sett på både dottern och den lilla flickan måste Lucas ligga bakom. Tyvärr har unga Tara alltid tagit Lucas i försvar och inget har någonsin gått vidare till formella utredningar...

Nu säger Lindsay Boxers magkänsla att situationen är allvarlig, att Kathleen inte är en galning som pratar strunt och att Lucas döljer något. Det här är ett fall hon vill ha.

Tyvärr ser det ut som att det redan vilar på en annan polismans bord då Kathleen såklart varit i kontakt med polisen förr. Nu blir det extra kärva förhandlingar internt då Boxer dessutom får en ny polischef, en ny partner och det även kommer en ny kollega till mordutredarteamet vid San Franciscopolisen.

Polisen söker med ljus och lykta efter de försvunna. Så flyter lilla Lorrie iland död och Kvinnliga Mordklubbens advokat Yuki skall sätta dit Lucas för mord... Nu väntar man bara på att hitta Tara död också men i stället är det andra unga kvinnor med avskurna halsar som dyker upp.

Fler mordanklagelser är inte vad Lucas vill ha, han påstår sig förstås vara oskyldig. Bevisen mot honom är också rätt tunna och när han till slut talar ut på allvar delger han polisen sina egna misstankar om vem förövaren är...

Informationen slår ned som en bomb och tar utredningen i en helt ny riktning och när denne person är i förhör blir det ord mot ord, individerna påstår båda att den andra personen är mördaren!

Kommer Tara att leva till sin 21:a födelsedag? Är Lucas mördaren?

Detta blir en spännande historia, rentav en av de bättre titlarna i serien kanske. Helt säkert är det i alla fall den längsta hittills, den första över 400 sidor (401).