James Patterson (& Maxine Paetro): Unlucky 13 (Century. 2014)
Journalisten Cindy tror sig ha fått en ledtråd till var seriemördaren Randys medhjälpare gömmer sig. Denne kom ju undan i slutet av seriens föregående bok. Att lösa det här mysteriet kan bli en finfin artikelserie i tidningen, ett stort scoop. Cindy tänker snoka vidare, trots uppenbar fara för eget liv. Det mesta pekar dock på att det är polisvännen Lindsay som är den främsta måltavlan...

Folk äter hamburgare och sprängs i bitar! Japp, någon är ilsken och verkar vilja skada både snabbmatskedjan Chuck´s och oskyldiga personer. Någon uppenbart lika genialisk som galen person har lyckats få specifikt innehåll i maten att explodera vid kontakt med magsyra. Folk sprängs liksom inifrån. Usch.

Merparten av sagans 387 sidor ägnas dock åt Yuki och hennes stora kärlek Brady. Paret gifter sig och bröllopsresan blir en kryssning till Alaska. Tyvärr bordas fartyget av ett tjog terrorister som tar tusentalet passagerare som gisslan och kräver betydande belopp, annars... Ja, att säga att de döda staplas på hög vore en lögn, men de slängs i havet i stort antal! Räddningen verkar vara långt borta och terroristerna otåliga och uppenbart livsfarliga... Vad kan Yuki och Brady göra?

Lättläst och spännande, precis som alla föregående titlar om Kvinnliga Mordklubben. Detta är kanske den mest annorlunda boken så här långt i och med att Lindsay Boxer inte lika självklart är i fokus och att så mycket utspelas på ett fartyg långt borta från San Francisco.
James Patterson (& Maxine Paetro): 14th Deadly Sin (Century. 2015)
En serie rån resulterar i försvunna pengar, narkotika på villovägar och en hel del dödsfall. Förövarna bär masker men i övrigt polisutrustning. SFPD står det på jackorna och nu hamnar Lindsay Boxer och de närmsta kollegorna i bryderi. Är det förklädda personer eller verkliga poliskamrater som bytt sida och är de otäcka skurkarna?

Inget blir bättre av successivt allt fler dåd och somligt som pekar på kanske ytterligare ett skurkgäng. Ett gäng härmapor i farten också, kanske? Lindsay Boxer, Conklin, Brady och de andra får hålla sina egna kollegor under uppsikt! Snart börjar dessutom somliga av dem avlida...

Yuki bestämmer sig för att byta sida. Efter en tid som åklagare vill hon nu bli försvarsadvokat. Hon har blivit erbjuden ett särdeles hemskt fall med en död pojke. Det ser ut som att polisen gått för hårt fram och utan minsta bevis tvingat fram ett erkännande för ett trippelmord. Plötsligt är Yuki ute efter poliser och en ursäkt och ett stort skadestånd från staden. Det blir såklart inte populärt i alla läger...

Rättsläkaren Claire fyller år och drar sig till minnes att det faktiskt skett ett udda mord varje dag hon firat födelsedag de senaste fem åren. Vännen Lindsay Boxer har visst alltid kallats iväg till en ny mordplats med ett ensamt offer detta datum. Finns det måhända en seriemördare lös därute, någon som släcker ett nytt liv varje år?

Serien om Kvinnliga Mordklubben rullar på med den fjortonde delen. Det rör sig om lättläst, lättsmält underhållning hela vägen, precis lagom mycket spänning och dramatik i ett rasande tempo. 349 sidor.
James Patterson (& Maxine Paetro): 15th Affair (Century. 2016)
Alison och Michael är båda gifta men inte med varandra. Nu träffas de på Four Seasons Hotel för ett romantiskt möte. Snart är Michael mördad och Alison försvunnen. Strax därpå hittas hotellstäderskan död i ett förråd och ytterligare två ungdomar mördade i ett hotellrum intill.

Fyra mord på ett lyxhotell och en försvunnen kvinna kräver förstås San Franciscopolisens alla resurser.

Det är då terrorister skjuter ned ett fullsatt flygplan och de döda kan räknas i hundratals...

Den femtonde boken i serien om Kvinnliga Mordklubben sticker ut från mängden och är vid sidan av del 13 den mest udda fågeln i samlingen. Här är det väl nästan enbart Lindsay Boxer och hennes familj i huvudrollerna och in i storyn kommer även en massa hemliga agenter för både CIA och främmande makt. Japp, det rör sig om spioneri på hög nivå och allt handlar såklart om att lista ut vem som är vän och vem som är fiende, agent eller kanske dubbelagent...

Det är tystnadsplikt och locket på och inte världens bästa samarbete mellan polis, FBI och CIA. Men 351 lagom spännande och lättlästa sidor bjuds det på och med den här avslutningen måste man ju läsa vidare, ta sig an del 16 också...
James Patterson (& Maxine Paetro): 16th Seduction (Century. 2017)
Terrornätverket GAR rekryterar följare och sätter världen i brand. I San Francisco sprängs vetenskapsmuseet en afton när Lindsay Boxer och hennes man Joe är ute och äter middag precis i närheten. Läraren Connor Grant står vid spillrorna och flinar, berättar glatt för Lindsay att det är han som utfört dådet och ligger bakom den oerhörda förödelsen.

Snart står läraren inför rätta, misstänkt för sprängningen och 25 mord. Kvinnliga Mordklubbens advokat Yuki slår sig samman med gamla vännen Len Parisi för att sätta mannen bakom lås och bom. Connor envisas med att föra sin egen talan och förklarar sig oskyldig. Lindsay Boxer måste ha missuppfattat honom, inte har han erkänt något...

Parallellt med utredningen kring sprängdådet och mysteriet kring huruvida Connor Grant verkligen är skyldig eller ej, sker mer otäckheter i staden. Flera personer, män och kvinnor i olika åldrar, faller samman och dör i vad som först verkar vara oväntade hjärtinfarkter. Rättsläkaren Claire hittar dock injektionsmärken och klassificerar dödsfallen som mord.

Någonstans i staden går en helt okänd mördare lös och utför till synes helt slumpartade attacker på oskyldiga... 352 spännande sidor i stil med de ca 5500 föregående.