James Patterson (& Maxine Paetro): 9th Judgement (Century. 2010)
Lärarinnan Sarah extraknäcker som inbrottstjuv. Hon vill bort från sin make och skapa ett nytt liv med kärestan Heidi. Sarah har utfört flera lyckade stötar hemma hos de rika och berömda, kommit över mängder med värdefulla juveler som startkapital men just nu hemma hos paret Dowling går det lite snett. Sarah kommer undan med blotta förskräckelsen men nu är hon efterlyst för mord! Ett mord hon inte begått dessutom.

Heidi å sin sida drömmer också om ett nytt liv tillsammans med Sarah. Hon vill ta barnen och fly bort från maken Peter Gordon som oftast är sur och ilsken och då och då slår henne och uppenbarligen inte bryr sig om deras barn.

Ja, Peter Gordon avskyr sannerligen både kvinnor och barn. Han är den som nu gör San Francisco osäkert, han är den okände galningen som går runt och skjuter ihjäl unga mammor och deras barn i köpcentra och parkeringsgarage. Som The Lipstick Killer (namnet givet av media efter de meddelanden han lämnar på brottsplatserna) leder han Lindsay Boxer på en övervakad tur över hela staden...

In i bilden med en ny kärlek för Yuki och dubbla chocker på de avslutande raderna för Boxer. Oj, vad det händer grejer på dessa 355 sidorna. Högt tempo, spänning och tvära kast. Alla berättelserna i serien är sannerligen helt okej så här långt men nog måste de läsas i ordning, inget snack om den saken.
James Patterson (& Maxine Paetro): 10th Anniversary (Century. 2011)
En våldtäktsman går lös. Attackerade kvinnor påträffas utomhus på olika platser utan något minne av vad de gjort, var de varit och med vem... Journalisten Cindy, medlem i Kvinnliga Mordklubben, tänker inte bara skriva om händelserna i lokaltidningen. När hon så får fatt i en ledtråd tänker hon att det vore en bra idé att göra polisens jobb och snoka vidare alldeles själv... Det är förstås inte alls en bra idé!

Yuki tänker inte ge sig, hon skall sätta dit doktor Candace Martin för mordet på dennes make. Yuki är övertygad om hennes skuld, försvarsadvokaten gör vad han kan för att peka på en möjlig annan förövare. Innan fallet är löst har Yukis känslor dock gått från segerviss till förtvivlan till... Ja, plötsligt är det visst inte bara hustrun som kan vara boven i dramat, även barnflickan, dottern och till och med en anlitad lönnmördare finns bland de misstänkta. Och det värsta av allt, till och med Lindsay Boxer, Yukis vän, börjar alltmer tro att Yuki har fel... Här är visst inte mycket som det verkar.

Och så har vi 15-åriga Avis som kommer vandrande blodig och nästan naken på vägen mitt i natten... Avis har precis fött barn men ungen är borta och Avis allt annat än meddelsam om vad hon varit med om. En ung flicka som föder barn är en sak, men en saknad bebis något helt annat. Lindsay Boxer och kollegorna försöker bringa klarhet i mysteriet vilket inte är lätt då varje uttalande från flickan leder till nya frågor.

Den tionde boken i serien (395 sidor) bjuder också på ett bröllop och en jubileumsfest för att fira vänskapen i Kvinnliga Mordklubben.
James Patterson (& Maxine Paetro): 11th Hour (Century. 2012)
Mannen som tidningarna kallar Revenge har nu skjutit ihjäl fyra kända knarklangare i staden. Där polisen gått bet på att få skurkarna fast har visst Revenge tagit saken i egna händer och ordnat en mer permanent lösning utan kostsamma och utdragna rättprocesser. Men är han en hjälte eller en skurk?

Ja, nu höjs i alla fall röster om att Revenge måste stoppas. Det senaste offret var ju faktiskt en polis som jobbade under täckmantel. Lindsay Boxer med kollegor måste hitta och stoppa skytten. Somligt verkar dessutom peka på att Revenge själv också är en polis...

Ellsworth Place är en enorm egendom tillhörande den kände skådespelaren Harry Chandler. Här försvann hans egen hustru spårlöst för tio år sedan och själv blev han misstänkt för mord men friad då kvinnan aldrig kom till rätta. Sedan dess har han mest tillbringat sin tid på sin båt med olika vackra kvinnor...

Nu gör hans personal ett makabert fynd på tomten. Marken på baksidan är uppgrävd och två huvuden står att beskåda. Det ena är ett rätt färskt avhugget kvinnohuvud, det andra ett betydligt äldre, nu enbart en döskalle. Vidare undersökningar av marken avslöjar strax ytterligare 5 huvuden, samtliga visar sig tillhöra kvinnor...

Men vilka? Och var finns kropparna? Och varför har Chandlers trädgård varit en hemlig begravningsplats? Misstankarna mot mannen väcks på nytt och egendomens alla anställda måste såklart höras.

Journalisten Cindy får konkurrens. En annan tidnings kriminalreporter skriver uppseendeväckande artiklar om händelserna och snor hennes egen tid i rampljuset. Juristen Yukis pojkvän blir skjuten och vår främsta huvudperson Lindsay Boxer finner sig snart både gravid och utan pojkvän...

393 sidor lättläst dramatik. Sidorna flyger fram, allt är sådär lagom spännande, intressant, trevligt och otäckt. Visst är det skoj att följa Kvinnliga Mordklubben!
James Patterson (& Maxine Paetro): 12th of Never (Century. 2013)
Kändisdesignern Faye hittas mördad, skjuten i huvudet. Nästan innan utredningen hinner börja försvinner liket från rättsmedicinska laboratoriet och nattvakten likaså...

Yuki skall sätta ditt otäckingen Kevin Herman för mord. Han bara måste vara skyldig till dubbelmord. Hans hustru har hittats död, dottern är försvunnen. Visst måste den stackars flickan ha gått samma hemska öde till mötes?

Professor Judd hör av sig till polisen och berättar om mord han sett, kommande mord alltså. Judd påstår sig vara synsk och mycket riktigt, de mord han förutsett inträffar snart... Det hela låter galet och Judd själv är den främste misstänkte men han har alibi...

Mördaren Randy hör av sig från fängelset och låter meddela att han har hemligheter att avslöja, men bara för Lindsay Boxer. Randy har en massa offer undangömda som ingen känner till... Naturligtvis finns där en plan på att lura polisen och samtidigt frita Randy också. Det blir en fajt mellan Lindsay och Randy och dennes medhjälpare men någon kommer undan och det känns givet att just den här delen av storyn kommer att fortsätta i en kommande bok. 397 sidor.