James Patterson: Suzanne´s Diary for Nicholas (Headline. 2001)
Katie har levt med Matt i 11 månader och allt är som en dröm. Hon går bara och väntar på frieriet och nu till kvällen har hon underbara nyheter att berätta. Men när Matt kommer hem gör han slut, Katie säger ingenting om sin överraskning och vips så är hon singel igen! Hela hennes värld rasar samman. Vad hände egentligen? Varför detta? Stor sorg.

Så en dag kommer ett paket från Matt. Det innehåller en dagbok, skriven av Matts fru Suzanne till deras barn. Kanske kan Katie i denna dagbok förstå varför Matt handlat som han gjort? Och Katie börjar läsa och blir naturligtvis förbannad på den otrogne hunden som ju har har både fru och barn. Men när hon vänder sida efter sida i dagboken...

Patterson skriver kärleksromaner som han skriver sina thrillers; lättläst, spännande, överraskande, gripande. Ett tjusigt stilgrepp att mixa Katie i nutid som läser dagboken, med Suzannes beskrivningar om sin vardag i dagboken. Hade jag suttit ostörd och bara läst i ett svep hade jag nog snyftat lite... Nu tog jag en paus och då försvann lite av magin tyvärr. Men det är fortfarande en bra bok om den stora överväldigande underbara kärleken. 280 sidor.