Chuck Palahniuk: Snuff (Vintage Books. 2008)
Palahniuk försöker chockera med en kortare berättelse på temat gruppsex , men lyckas inte speciellt bra. Det hela är tyvärr inte speciellt spännande och så mycket sex bjuds det egentligen inte på heller när allt kommer omkring.

Cassie Wright är en mycket framgångsrik porraktris vars karriär går mot sitt slut. Nu planerar hon sitt avsked från branschen och det kommer att bli något alldeles extra. Cassie skall sätta världsrekord i samlag. 600 män skall avverkas i rask takt.

I boken är det männen som fått nummer 72, 137 och 600 samt Cassies assistent Sheila som berättar storyn. Sheila tittar in då och då och ropar slumpvis upp några nummer på deltagare som skall få komma in och göra sitt… I lokalen utanför det där all action sker samlas herrarna, pojkarna, gubbarna och de väntar, stoppar i sig plockmat, snackar, smeker sina organ.

Mr 72 har fått för sig att han har en speciell koppling till Cassie och står där med en blombukett. Mr 137 dyker upp med en nalle fullskriven med olika autografer och räknar med att få Cassies namnteckning. Mr 137 har själv klottrat dit alla andra kända namn och nu står han där och stoppar i sig Viagratabletter som om de vore godis.

Mr 600 är den legendariske porrskådisen Branch Bacardi som tidigare medverkat i flera av Cassies filmer. Kanske, kanske inte är det han som är fadern till Cassies barn.

Tja, männen står där och snackar med varandra och så mycket mer är det väl inte. Efter ett antal kapitel så är det dags för den förste av våra huvudpersoner att gå in och delta i rekordförsöket.

Naturligtvis går saker och ting inte alldeles som planerat. Alla kommer de till inspelningen med hemligheter och en dold agenda. Deras medverkan här handlar inte enbart om att ha sex med Cassie och ta del av något historiskt…

Palahniuk bjussar på en del skvaller från filmvärlden och porrbranschen och jag tycker nog allt att det är den här faktainformationen som är bokens behållning. Som helhet blev detta inget vidare, en rätt meningslös bagatell på bara 197 sidor.