Kristina Ohlsson: Sjuka själar (Piratförlaget 2016)
Studenten Lukas har varit spårlöst försvunnen men kommit tillrätta, 3 veckor senare och med svåra skador. Olyckligtvis hade han inget minne av vad han faktiskt varit utsatt för och det har han fortfarande inte, nu hela 10 år senare när han återvänder till sitt föräldrahem.

Det försvann fler personer från trakten i samband med att Lukas blev saknad för så länge sedan. Fanny var en av dem, och när nu Lukas dyker upp igen står gamla grannen Gunnar och blir lika delar förtvivlad och förbannad. Fanny var hans dotter och hon är fortfarande saknad och aldrig funnen. Lukas närvaro smärtar och påminner och varför fick killen komma tillbaka från var han nu varit, men inte Fanny?

Unga paret Anna och David flyttar in i prästgården. David är en gammal barndomskamrat till Lukas. Nu får David fullt upp, dels med nya huset men framförallt med hustrun som bestämt hävdar att det spökar i bostaden. Föremål flyttar på sig, dörrar låses runt Anna och det finns ett nedgrävt kors i trädgården. Och snart brinner träden… Kors och brinnande träd var ju annars något som tydligen för tio år sedan verkade signalera att någon i huset snart skulle komma att försvinna… Någon verkar vara ute efter Anna eller möjligen båda de nya husägarna.

Ja, kanske finns här något övernaturligt som vill ont, fast kanske, kanske är det bara psykisk ohälsa, eller? Någonstans lurar kanske också sanningen om Lukas och de andras försvinnande för ett decennium sedan. Såväl Lukas som Gunnar kan tänka sig att gå långt för att få reda på sanningen! Kan kanske Lukas själv vara inblandad men ha glömt det? Det är ett helvete att inte minnas…

Sjuka själar? Jodå, de finns allt här. Detta är enligt omslagstexten en skräckroman. Nja, säger jag, kanske ändå inte, något mer åt thrillerhållet i min värld, men ändå. Detta är bitvis lite obehagligt, men alltid lättläst, spännande och med några härliga överraskningar. Jag har verkligen uppskattat flera av Kristina Ohlssons böcker tidigare, denna är inget undantag! Mer sånt här, tack! 381 sidor.